Darbą pradės antras Lietuvos atstovas ES Bendrajame teisme | KaunoDiena.lt

DARBĄ PRADĖS ANTRAS LIETUVOS ATSTOVAS ES BENDRAJAME TEISME

  • 0

Trečiadienį darbą Europos Sąjungos (ES) Bendrajame teisme pradės dirbti antras teisėjas iš Lietuvos Virgilijus Valančius.

Liuksemburge vyks iškilmingas posėdis, skirtas naujų teisėjų priesaikai ir pareigų ėjimo pradžiai, pranešė teismas.

V.Valančius prisieks su keliais kitų šalių teisėjais naujas, jis pareigas eis iki 2019 metų rugpjūčio 31 dienos.

Paskyrus naujus teisėjus prasideda pirmasis Europos Sąjungos Teisingumo Teismo struktūros reformos įgyvendinimo etapas, per kurį numatyta padidinti Bendrojo Teismo teisėjų skaičių ir pakeisti institucijos struktūrą: perduoti Europos Sąjungos Bendrajam Teismui kompetenciją pirmąja instancija nagrinėti su Europos Sąjungos viešąja tarnyba susijusias bylas ir panaikinti Europos Sąjungos tarnautojų teismą.

ES Bendrąjį Teismą sudaro po vieną teisėją iš kiekvienos Europos Sąjungos valstybės narės. Jie skiriami šešeriems metams. Lietuvai dabar Europos Sąjungos Bendrajame Teisme atstovauja Egidijus Bieliūnas.

ES Bendrasis teismas nagrinėja fizinių ar juridinių asmenų pareikštus tiesioginius ieškinius dėl ES institucijų, įstaigų ir organų teisės aktų ir dėl reglamentuojančio pobūdžio teisės aktų arba dėl šių institucijų, įstaigų ar organų neveikimo, taip pat valstybių narių pareikštus ieškinius Komisijai ir Tarybai.

V.Valančius 1995–2002 metais dirbo Apeliaciniame teisme, 2002–2013 metais jis buvo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėju, iš jų 2002–2008 metais ėjo šio teismo pirmininko pareigas, pastaruoju metu buvo ES projekto „Parama Ukrainos teisingumo sektoriaus reformoms“ vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS