Daugiau nei 1,2 tūkst. viešojo sektoriaus darbuotojų baigė kibernetinio saugumo mokymus | KaunoDiena.lt

DAUGIAU NEI 1,2 TŪKST. VIEŠOJO SEKTORIAUS DARBUOTOJŲ BAIGĖ KIBERNETINIO SAUGUMO MOKYMUS

Šiemet daugiau kaip 1,2 tūkst. viešojo sektoriaus darbuotojų baigė Nacionalinio kibernetinio saugumo centro (NKSC) surengtus kibernetinio saugumo mokymus, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Vienas iš svarbiausių žingsnių, siekiant gerinti viešojo sektoriaus atsparumą kibernetinėms grėsmėms – darbuotojų mokymas ir jų suvokimo stiprinimas. Skaitmenizuojant vis daugiau paslaugų ir diegiant naujas informacines sistemas, kibernetinio saugumo rizikų vertinimas bei tinkamas jų valdymas privalo būti neatsiejama šio proceso dalis“, – pranešime spaudai cituojamas laikinasis NKSC vadovas Deividas Stumbras.

Pasak pranešimo, trijų dienų kompleksiniai kibernetinio saugumo mokymai buvo skirti valstybės ir savivaldybių viešojo sektoriaus organizacijų darbuotojams, jie vyko Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Panevėžyje.

Mokymų metu dalyviai klausė teorines paskaitas, atlikinėjo praktines užduotis ir turėjo išlaikyti baigiamąjį testą. Pranešime nurodoma, kad teisingai testo užduotis išsprendė ir mokymo baigimo sertifikatus gavo daugiau kaip 90 proc. dalyvių.

„Kompleksiniai kibernetinio saugumo mokymai bus tęsiami ir vasarą. Netrukus galėsime pasiūlyti dar dvi programas, kurios šįkart bus skirtos įstaigų informacinių technologijų specialistams ir administratoriams“, – sako D. Stumbras.

Kompleksiniai kibernetinio saugumo mokymai bus tęsiami ir vasarą.

Kursų dalyviai galėjo rinktis vieną iš trijų programų: susipažinimui su Lietuvos ir Europos Sąjungos elektroninių sistemų, ryšių ir kibernetinio saugumo įstatymais bei praktiniu jų taikymu; nacionalinėms ir tarptautinėms kibernetinio saugumo rekomendacijoms; įstaigos valdomų elektroninių išteklių rizikų valdymui.

Pirmoji iš netrukus startuosiančių programų bus skirta mažos, vidutinės ir didelės apimties elektroninių sistemų ir tinklų saugaus eksploatavimo organizavimui. Antroji padės sustiprinti IT specialistų žinias, kaip valdyti ir kontroliuoti sistemas, esant kritinėms, aukšto neapibrėžtumo situacijoms.

Kaip nurodoma pranešime, šiuos IT specialistams skirtus kompleksinius mokymus galės išklausyti 800 viešojo sektoriaus darbuotojų. Projektas finansuojamas ES lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS