Skandalas: veždama vaiką į ligoninę slaugytoja sustojo nusipirkti braškių | KaunoDiena.lt

SKANDALAS: VEŽDAMA VAIKĄ Į LIGONINĘ SLAUGYTOJA SUSTOJO NUSIPIRKTI BRAŠKIŲ

Marijampolės savivaldybė aiškinasi žiniasklaidoje aprašytą istoriją, kad ligonį vežęs greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties automobilis stojo slaugytojos namuose ir pirkti braškių.

Trečiadienį dėl šios istorijos į savivaldybę iškviestas Marijampolės GMP stoties direktorius Alvydas Dirsė.

„Yra iškviestas Marijampolės GMP stoties direktorius pas merę ir šiuo metu kaip tik vyksta pokalbis. Merės Irenos Lunskienės poziciija yra visiškai aiški – tai yra absoliučiai netoleruotinas elgesys, šitas poelgis yra nepateisinamas“, – BNS sakė savivaldybės atstovė spaudai Aurelija Baniulaitienė.

Anot jos, trečiadienio popietę turėtų būti konkretesnių žinių, kas nuspręsta.

Į antradienį portalo 15min.lt aprašytą istoriją feisbuke sureagavo ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Anot jo, šis atvejis daro gėdą visai sistemai. Į namus važiavusios ir braškes pirkusios slaugytojas elgesį jis vertina kaip „protu nesuvokiamą“.

„Jeigu įvykiai iš tiesų klostėsi taip, kaip aprašoma, tokie medikai apskritai negali dirbti sveikatos apsaugos sistemoje (...). Ministerija jau kreipėsi į savivaldybę ir gydymo įstaigą dėl šios situacijos prašydama pateikti paaiškinimus. Tokie atvejai Lietuvoje negali būti toleruojami!“, – teigia ministras.

15min.lt paskelbta publikacija remiasi marijampolietės pasakojimu. Moteris teigia, kad operuoti apendicito į Kauną vežant jos sūnų, GMP automobilis išsuko iš pagrindinio kelio ir iš pradžių sustojo prie pacientą lydėjusios slaugytojos namų, į kuriuos ši trumpam užėjo, o vėliau du kartus sustojo aikštelėse, kuriose prekiaujama uogomis. Mamos vertinimu, GMP automobilis visiškai neskubėjo. Jos teigimu, kelionė iki Kauno klinikų truko valandą, o atvykus apendicitas jau buvo plyšęs. Berniuko mama įsitikinusi, kad šios komplikacijos buvo įmanoma išvengti, jei greitoji būtų važiavusi tinkamai.

Pasak portalo, A. Dirsė gynė slaugytoją. Jis aiškino, kad slaugytoja namo tąkart užsuko Kauno klinikose gulinčio ir sunkiai sergančio savo vyro daiktų, jam pirko ir braškes. Visgi jis nurodė, kad už šį įvykį slaugytoja gavo įspėjimą, nes „negalima savo reikalų tvarkyti darbo metu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

...

Kokie Kapsuko gydytojai, tokios ir slaugytojos, mes jiems - TIK žaliava.

VYTAUTAS

AR TOKIĄ BJAURIA ĄSABĄ GALIMA VADINTI MEDIKĘ.JĄ VYT IŠ MEDIKŲ GRETŲ,KAD NE TERŠTU TO GARBINGO VARDO.JĄ REIKIA TEISTI UŽ APLAIDŲ GYDYTOJO PAREIGŲ ATLIKIMĄ IR MORALINĘ ŽALĄ,BEI ĮŽEIDINĖJIMĄ SKAUSME ESANČIAI MAMAI.

kokios dar nuobaudos?

Čia aiškiai sadistinis psichopatas. Tokį patį reikia gydyti, o ne dar leisti kad ligoniams teiktų "paslaugas". Kaip sakė Veryga - greitai nuvežti į morgą. Arba reketavo kyšio. Kito paaiškinimo nėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS