Dėl nustatyto viruso bus atšaukti Kovo 11-osios renginiai? | KaunoDiena.lt

DĖL NUSTATYTO VIRUSO BUS ATŠAUKTI KOVO 11-OSIOS RENGINIAI?

Seimo valdyba penktadienį kreipėsi į Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centrą prašydama atsakyti, ar dėl koronaviruso grėsmės atšaukti Kovo 11-osios renginius.

„Nusprendėme kreiptis į Ekstremalių situacijų valdymo centrą, su konkrečia rekomendacija dėl Seimo renginių ir dėl Lietuoje renginių, kokią jie turi nuomonę dabar. Mes realiai patys galvojame, kad juos reikia atšaukti, bet norime ir to centro rekomendacijos“, – po valdybos posėdžio BNS sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Seimo valdyba atsakymą pateikti prašo per tris valandas, kad dar penktadienį galėtų priimti sprendimą, ar atšaukti Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio minėjimą.

„Linkstame prie to, kad renginiai būtų nukeliami į poepideminį laiką“, – sakė V. Pranckietis.

Linkstame prie to, kad renginiai būtų nukeliami į poepideminį laiką.

„Kaip atrodytų – Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija, o mes kviečiame užsienio svečius“, – BNS sakė Seimo vicepirmininkas liberalas Jonas Liesys.

Siekdama užkirsti kelią koronaviruso plitimui, Vyriausybė penktadienį rekomendavo atšaukti masinius renginius Šiaulių mieste ir rajone, įvertinus tai, kad mieste patvirtintas pirmasis koronaviruso atvejis.

Kitose savivaldybėse pasiūlyta neorganizuoti naujų renginių.

Pirmasis koronaviruso atvejis buvo nustatytas 39 moteriai, kuri šią savaitę grįžo iš Italijos. Ji yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, jos artimieji tiriami.

Pasaulyje nuo kiniško koronaviruso jau registruota daugiau nei 2,8 tūkst. mirčių, iš viso užfiksuota daugiau nei 83 tūkst. atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Čiubaka

Mes realiai patys galvojame, kad juos reikia atšaukti, bet norime ir to centro rekomendacijos“, – po valdybos posėdžio BNS sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Pirksiu Samsungą, bet noriu paklausti skaitytojų kokį man telefoną pirkti. Atsakymą pateikite per tris valandas :D

rrr

PRIVALOT ATSAUKTI SOSTINEJE KOVO PRADZIOJE MUGE!!!

...

po kovo 11d bus kovo 13 kgb diena
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS