Dėl riaušėmis virtusio mitingo prie Seimo sulaikytas A. Kandrotas - Celofanas | KaunoDiena.lt

DĖL RIAUŠĖMIS VIRTUSIO MITINGO PRIE SEIMO SULAIKYTAS A. KANDROTAS - CELOFANAS

Dėl riaušėmis virtusio mitingo prie Seimo trečiadienį Vilniuje sulaikytas Antanas Kandrotas, žinomas „Celofano“ pravarde.

„Sulaikytas šį vakarą Vilniuje, atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl rugpjūčio 10 dienos mitingo prie Seimo“, – BNS patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pirmasis apie A. Kandroto sulaikymą pranešė Lietuvos radijas.

Apie 5 tūkstančiai žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo protestuodami prieš Vyriausybės ribojimus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus sankcionuoto mitingo laikui vakare jis virto į riaušes. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl riaušių organizavimo, įtarimai pateikti apie 30 asmenų, byloje yra 21 nukentėjusysis.

Primename, kad jau ne kartą teistas ir šiuo metu teisiamas kaunietis Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, dalyvavo prie Seimo vykusiose riaušėse. Tačiau ir joms pasibaigus nenustojo kurstyti aistrų – skleidė gandus apie neva klinikinės mirties ištiktą moterį, naudotas gumines kulkas, o už pareigūnų, kurie į žmones purškė ašarines dujas, paviešinimą siūlė 100 eurų.

Celofanu pasivadinęs kaunietis jau kitą dieną po riaušių tiesioginės transliacijos metu kalbėjo apie vieną protestuotoją, gavusią ašarinių dujų, kurią esą ištiko klinikinė mirtis.

„Šitą faktą, kad nukentėjo moteris ir buvo išvežta į ligoninę, policija ir žiniasklaida visiškai nutyli. Rašo, kiek policininkų vargšelių nukentėjo, kiek policininkų nusilaužė nagą, kiek jie dabar negalės dirbti ir t. t. O kad realiai moterį buvo ištikusi klinikinė mirtis ir ją gaivino greitosios pagalbos darbuotojai, šito dalyko žiniasklaida nerašo ir nutyli“, – kalbėjo vyras.

Kaunietis A. Kandrotas už finansinius nusikaltimus jau yra teistas ir šiuo metu vėl teisiamas. Kauno apygardos teisme šiuo metu nagrinėjamos trys su juo susijusios bylos.

„Kauno diena“ rašė apie Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pradėtus ikiteisminius tyrimus, kuriuose šešėlinė prekyba naftos produktais vykdyta, panašu, prisidengiant ties bankroto riba balansuojančiomis įmonėmis.

Daugiau nei 5 tūkst. tonų dyzelino ir daugiau nei 700 tūkst. eurų nesumokėtų mokesčių valstybei – tokia įtariama A.Kandroto nusikalstamos schemos kaina minima bent jau vienoje byloje. Teistas ir bausmę Pravieniškių pataisos namuose-kolonijoje atlikęs A.Kandrotas į nusikalstamą veiką, manoma, įtraukė ir daugiau asmenų.

Panašių aferų modelis tyrėjams gana gerai žinomas. Degalai perkami, tarkime, Vokietijoje su nuliniu pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifu. Deklaruojama, kad parduoti degalai buvo, tarkime, Rumunijoje. Tačiau tiriant tokio tipo aferas tampa aišku, kad jokių rumunų nėra, kad greičiausiai degalai buvo parduodami Lietuvoje. Šešėlinio versliuko uždarbis – valstybei nesumokėti mokesčiai, kadangi tai sudaro kone pusę degalų kainos, tai ir dalytis, akivaizdu, yra ką, mat įsigytų degalų kiekiai skaičiuojami dažniausiai tonomis.

„Jei susimokėtų mokesčius, jiems nieko neliktų, o jie parduoda kažkam nemokėdami mokesčių. Tas kažkas parduoda jau su priskaičiuotais mokesčiais ir atsiskaito su jais. Kadangi pagrindinę kainą ir sudaro PVM bei akcizas. Tie pinigai nemaži, dalytis turbūt yra ką“, – apie nusikalstamą modelį ir iš to uždirbamus pinigus „Kauno dienai“ yra sakęs prokuroras O.Vasiliauskas.

Šiam kauniečiui teko ragauti ir laisvės atėmimo įstaigos duonos. Apklausų metu A.Kandrotas tyrėjams yra prisipažinęs, kad 2014 m. pradžioje, jam atliekant bausmę pataisos namuose, pasiekė informacija, jog yra parduodama įmonė „Stelažai LT“. Kalint Pravieniškėse, gali būti, ir kilo idėja minimą įmonę panaudoti galimai nusikalstamam šešėliniam degalų verslui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (53)

kaunietis

Kritikuoja Putina ir batka o patys daro ta pati

miela tik tiek

kad fufaikės pagaliau komentaruose pripažino, kad rasiejoj ir bielarusijoj Yra REŽIMAS, ir nera demokratijos :)

pietietis.

gerai kad sulaike reksnius- nemanau kad jie uz aciu klykiauja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS