Dviratininkę partrenkusi karė L.Diksaitė atleidžiama | KaunoDiena.lt

DVIRATININKĘ PARTRENKUSI KARĖ L.DIKSAITĖ ATLEIDŽIAMA

Tarnybinis patikrinimas dėl Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono karės Lauros Diksaitės, kuri pirmadienį būdama girta partrenkė ir mirtinai sužalojo dviratininkę, jau baigtas, forminamas jos atleidimas.

Krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas BNS penktadienį sakė, kad įsakymas dėl karės atleidimo jau parengtas - liko tik sutvarkyti formalumus ir jį pasirašyti.

Jo teigimu, kol kas dar nenuspręsta, kaip turės atsakyti karės vadovai, anksčiau už vairavimą išgėrus skyrę jai švelnesnę nuobaudą - tris mėnesius sumažinę atlyginimą. Bataliono vadovas sako, kad tuomet ji bausta pagal galiojančius teisės aktus.

„Tikrai mes šituos dalykus svarstysime. Dabar yra situacija, kai ir kariuomenės vadas, ir ministrė atostogauja, mes turėsime pasikalbėti tarpusavyje, bet tikrai šitie dalykai bus aptarti, išsiaiškinsime, kaip ten buvo ir kas ten buvo, kodėl jinai nebuvo atleista anksčiau“, - dėstė V.Umbrasas.

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė šią savaitę sakė, jog „jeigu pasitvirtins, kad vadai dangsto tokius (girtavimo - BNS) atvejus, tai visų pirma bus žiūrima į jų kompetencijų ir jų galimybes tęsti karjerą krašto apsaugos sistemoje“.Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono vadas pulkininkas leitenantas Algimantas Misiūnas BNS sakė tarnybinio tyrimo išvadą pasirašęs ketvirtadienį - už pakartotinį kario vardo pažeminimą sunkinančiomis aplinkybėmis L.Diksaitę pasiūlyta atleisti.

„Vakar į darbo pabaigą pasirašiau tarnybinio tyrimo išvadą, jos pagrindinė nuostata - kadangi pažeidimas pakartotinis ir yra sunkinančios aplinkybės, siūlome krašto apsaugos ministrei atleisti karę iš tarnybos. Šiandien ryte pasirašiau raštą ministrei, kad karė būtų atleista“, - sakė jis.

A.Misiūno teigimu, anksčiau už vairavimą išgėrus nuobauda jai skirta pagal galiojančios teisės aktus. Jis tikino, kad už ankstesnį pažeidimą ji negalėjo būti šalinama iš tarnybos.„Po pirmojo pažeidimo irgi buvo atliktas tarnybinis patikrinimas ir karė buvo nubausta remiantis nustatytais norminiais dokumentais. Išvada buvo išnagrinėta mūsų teisininkų ir duota rekomendacija aukštesniam vadui, kad jis nubaustų karę maksimalia leistina bausme - buvo 30 proc. sumažintas tris mėnesius atlyginimas“, - aiškino A.Misiūnas.

L.Diksaitė dviračiu važiavusią moterį kelyje Jurbarkas-Butkaičiai-Paviščionys partrenkė pirmadienio vakarą. Po avarijos jai buvo nustatytos 3,18 promilių alkoholio. Karė neturėjo teisės vairuoti - ši teisė jai buvo atimta už tai, kad moteris anksčiau buvo pagauta vairuojanti neblaivi.Dėl pirmadienio nelaimės atliekamas ikiteisminis tyrimas. Jurbarkietei pagal Baudžiamąjį kodeksą gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

2-am

ko tylėjai, kai komunistai buvo valdžioje? tada tokių įvykių buvo ne vienas ir ne du, net pats Olekas savo mašina partrenkė senolius, kurie žuvo. Tai klausiu, kodėl tuomet labai "drąsus" buvai, o dabar išlindai, nebent tau kas primokėjo...

blyn

ale ne kožnas vyras tiek įkala, kad dar pavažiuotų... Maladiec, ras darbo policijoj, toks parengimas...

saulius

Ne darbe prigere, o po darbo. L.D buvo duotas sansas istatymo numatyta tvarka pagalvoti ir daugiau to nedaryti. Cia L.D. problema kad galvoja ne galva, o (sorry) su...e, bet ne KAM sistemos. Taigi Ministre siuo atveju visai nieko deta. Savo darba Ji dirba gerai. Per dabartines ministes ir Kariuomenes vado kadencija - prevencijos priemones taikomos labiausiai ir be gailescio panasiems pazeidimams. Tikesime kaip taip bus ir toliau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS