G. Nausėda apie A. Lukašenkos pasisakymus: jis turėtų padėti automatą ir kalbėtis | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA APIE A. LUKAŠENKOS PASISAKYMUS: JIS TURĖTŲ PADĖTI AUTOMATĄ IR KALBĖTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda, reaguodamas į Aliaksandro Lukašenkos pasisakymus apie vakarinės sienos su Lenkija ir Lietuva uždarymą, teigia, kad Baltarusijos faktinis vadovas turėtų tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme padėti automatą į šalį ir pradėti kalbėtis su demokratijos siekiančiais šalies žmonėmis.

G. Nausėda taip pat akcentuoja iki ketvirtadienio laukiantis žinių iš Europos Vadovų Tarybos (EVT) dėl bendrų Europos Sąjungos (ES) sankcijų Baltarusijos režimo atstovams.

„Manau, kad tam žmogui, kuris šiuo metu labai daug žvangina ginklais ir labai daug mėgina gąsdinti savo retorika, reikėtų padėti automatą į šoną, padėti automatą tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme ir pradėti kalbėti su savo žmonėmis. Būtent šito Baltarusijoje dabar labiausiai stinga: gerbti savo žmones, gerbti jų pasirinkimą ir negalvoti, kad aplinkui yra vien tik priešai“, – žurnalistams Kryžkalnyje teigė G. Nausėda.

Mes suinteresuoti tik vienu: kad šalia mūsų būtų demokratinė valstybė, kurioje žmonės gali laisvai pasirinkti savo lyderį, šito dabar nėra.

„Mes suinteresuoti tik vienu: kad šalia mūsų būtų demokratinė valstybė, kurioje žmonės gali laisvai pasirinkti savo lyderį, šito dabar nėra. Visi kiti dalykai būtų kišimasis į šios šalies vidaus reikalus ir mes tikrai šito nedarėme, nedarome ir nedarysime ateityje“, – pridūrė jis.

Prezidentas taip pat akcentavo Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje asmeniškai kėlęs klausimą dėl situacijos kaimyninėje šalyje ir naujų demokratiškų rinkimų Baltarusijoje poreikio. Šalies vadovas pripažįsta, kad EVT vis dar stokoja politinės valios priimti ryžtingesnius, greitesnius ir labiau principinius sprendimus. Visgi G. Nausėda teigia, kad reikia palaukti, koks bus priimtas sprendimas Ministrų taryboje ir ar bus priimtas Europos Sąjungos (ES) sankcijų sąrašas.

„Savo nacionalinį sankcijų sąrašą mes jau esame patvirtinę kartu su mūsų Baltijos valstybių kaimynais. Kalbėjome apie tai, kad šį sąrašą ketiname plėsti, nes atsiranda vis daugiau žmonių, kurie yra verti būti šiame sąraše. Tačiau joks nacionalinis sąrašas negali pakeisti vieningo, principingo, vertybinio ES sprendimo ir būtent šito mes labiausiai laukiame“, – sakė G. Nausėda.

„Jeigu iki ketvirtadienio jokių sprendimų nebus padaryta, mes tikrai kelsime šį klausimą pačiu aštriausiu būdu“, – pabrėžė prezidentas.

ELTA primena, kad A. Lukašenka ketvirtadienį pareiškė uždarantis vakarinę sieną su ES šalimis Lietuva ir Lenkija. Tai jis pareiškė ketvirtadienio vakarą Minske. Be to, jis pranešė sustiprinantis apsaugą pasienyje su Ukraina.

Nuo rugpjūčio 9 dieną vykusių Baltarusijos prezidento rinkimų šalyje nerimsta protestai prieš A. Lukašenką.

Rašyti komentarą
Komentarai (46)

marinakosel toscka com

kalbėti nenaudinga be tikros valdžios. Suteikite Cichanouskajai Baltarusijos ambasados ​​patalpas Vilniuje, pripažindami jas realia politine galia, kuri išspręs problemą. Tas pats Lenkijai ir kt.

Kroksul

kas po pokalbio su automatu rankose tarybu pertvarkos asai

Patarčiau sėsti į savo roges

Vis tik jam geriau būti banko tarnautoju.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS