G. Nausėda neišsižada ambicijos iki vasaros vidurio paskiepyti 70 proc. šalies populiacijos | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA NEIŠSIŽADA AMBICIJOS IKI VASAROS VIDURIO PASKIEPYTI 70 PROC. ŠALIES POPULIACIJOS

Prezidentas Gitanas Nausėda ir toliau mano, kad iki vasaros vidurio realu nuo COVID-19 paskiepyti 70 proc. populiacijos.

Šalies vadovas taip pat akcentuoja, kad ruošiantis masinei vakcinacijai labai svarbu tinkamai paruošti infrastruktūrą ir logistiką, kad gaunama vakcina nesikauptų sandėliuose, o greitai ir efektyviai būtų panaudojama.

„Šiandieną matau, kad tai įmanoma padaryti, kad ši politinė ambicija nėra šiaip pastatyta ant smėlio pamatų, ir esu įsitikinęs, kad ši viltis nebus nuvilta, ir mes galėsime tai padaryti ir pasakyti, kad šioje vietoje mes padarėme viską, ką galėjome, tvarkykimės kitose srityse ir pamažu įveikime šią krizę“, – „Delfi TV“ teigė G. Nausėda.

Šiandieną aš jau matau daugiau specialistų, kalbančių, kad tai yra įmanoma.

Prezidentas akcentavo, kad, ruošiantis masinei vakcinacijai, svarbu, kad Lietuva tiek organizavimo, tiek infrastruktūros prasme pasiruoštų priimti tokį COVID-19 vakcinos kiekį, koks bus pasiūlytas.

„Ateina supratimas, kad pirmą šių metų ketvirtį bus vienoks vakcinos tiekimo tempas, antrą metų ketvirtį viskas labai paspartės, ir mes jau šiandieną turime būti pasirengę priimti šią vakciną ir nelaikyti jos sandėliuose, o skiepyti žmones taip, kad jokių sandėlių ir jokių atsargų nebūtų“, – pabrėžė šalies vadovas.

G. Nausėda atkreipė dėmesį, kad kai kurie ekspertai, anksčiau skeptiškai vertinę jo išsakytą viltį ir ambiciją iki vasaros vidurio paskiepyti 70 proc. Lietuvos populiacijos, tokį užmojį pradeda laikyti realiai įgyvendinamu.

„Šiandieną aš jau matau daugiau specialistų, kalbančių, kad tai yra įmanoma ir tai atrodys dar labiau įmanoma rytoj ir poryt, nes matysime, kuomet kiekvieną savaitę atvyksta dideli kiekiai vakcinos ir kuomet mes jau netrukus pradėsime vakcinuoti 10 tūkst. žmonių per dieną ir galbūt balandžio mėnesį tas kiekis žmonių padidės iki 30 tūkst. žmonių per dieną, tada mes jau ir galėsime pamažu sutarti, kad taip, skiepijimas iki vasaros vidurio yra įmanomas“, – sakė prezidentas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Alis...

?...

tukas

Taigi - tas Nausėda, skystas berniukas su savo pažadais , jau seniai įrodė, kad gali tik mąstyti, bet ne konkrečiai dirbti .Jai Šimonytė taip kalbėtų tai galima tikėti nes tik ji žino kokių pajėgumų reikia tam darbui atlikti čia anot Skvernelio pakazucha ir tuštybių mąstytojas

Statybnioks

O kaip ir kur jis, JE, skiepys?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS