Į Lietuvą pristatyta 300 tūkst. reagentų siunta iš Kinijos | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ PRISTATYTA 300 TŪKST. REAGENTŲ SIUNTA IŠ KINIJOS

Į Lietuvą ketvirtadienio vakarą pristatyta 300 tūkst. reagentų siunta iš Kinijos, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Kaip BNS informavo ministerija, lėktuvas su siunta Vilniuje nusileido 22.10 val.

Kokiu tiksliai keliu iš Kinijos keliavo siunta, ministerija neinformavo.

Lietuvos oro uostų atstovas Marius Zelenius BNS teigė, kad tokiu metu sostinės oro uoste nusileido avialinijų bendrovės „GetJet Airlines“ krovininis lėktuvas.

Reagentai netrukus bus paskirstyti po šalies laboratorijas, kurios tiria mėginius dėl koronaviruso.

Ministerijos teigimu, ketvirtadienio vakarą atskridusi siunta didžiausia iki šiol gauta reagentų partija. Ketvirtadienį prieš pietus taip pat atskrido ir 10 tūkst. reagentų siunta iš Pietų Korėjos.

Sveikatos apsaugos ministerija taip pat teigia, kad reagentai Lietuvą pasiekė padedant Susisiekimo ministerijai, o į laboratorijas juos išvežios Lietuvos paštas.

Ministerija primena, kad Lietuva pateikusi paraiškas dalyvauti trijuose Europos Komisijos inicijuotuose bendruose su kitomis šalimis pirkimuose, kurių metu bus perkamos asmens apsaugos priemonės, dirbtiniai plaučių ventiliavimo aparatai, reagentai ir diagnostikos priemonės.

Tikimasi, kad sutartys su gamintojais bus pasirašytos balandžio mėnesį.

Šių pirkimų metu planuojama įsigyti 300 tūkst. respiratorių, 1 mln. vienkartinių kaukių, 80 tūkst. apsauginių akinių ir 400 dirbtinių plaučių ventiliavimo aparatų, laboratorijos reagentų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

įdomiai

viskas vyksta - šiandien Verslo žiniose yra straipsnis: "Ispanija į Kiniją parsiuntė 9.000 brokuotų testų koronavirusui nustatyti", o pas mus tikriausiai viskas gerai?

Anonimas

tie komunistai valdo pasauli, dar aciu dievui, kad siuntas pristato. nes Veryga nesugebejo ne is komunistu uzsakyti.

gal

Raudonajame Kryziuje prades darbuotojus tikrinti, pries issiusdami i pagalbą Klinikoms? Laikas butu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS