I. Šimonytė apie karantino pratęsimą: akivaizdu, kad virusas vasarą neišnyks | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE KARANTINO PRATĘSIMĄ: AKIVAIZDU, KAD VIRUSAS VASARĄ NEIŠNYKS

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad koronavirusas, atėjus vasarai, neišnyks, todėl teks laikytis saugumo priemonių ir reikalavimų.

„Kada baigsis karantinas, aš atsakyti negaliu, nes tai priklauso nuo daugelio dalykų, kurie nepriklauso nuo manęs. Aš tik galiu dėti geriausias pastangas, kad Lietuvoje užsikrėtimų skaičius būtų kuo mažesnis, paskiepytų žmonių būtų kuo daugiau, žmonių ligoninėse būtų kuo mažiau ir reanimacijos būtų kaip įmanoma tuštesnės, o įprastos paslaugos būtų teikiamos kiek įmanoma platesniu mastu – taip, kaip žmonės to ir tikisi, tačiau akivaizdu, kad virusas neišeis nei tada, kai ateis vasara, nei tada, kai ateis Kalėdos, nei kažkokia konkrečia data“, – žurnalistams Klaipėdoje sakė I. Šimonytė.

Pasak jos, didesniuose renginiuose reikės laikytis atsargumo reikalavimų.

Kada baigsis karantinas, aš atsakyti negaliu, nes tai priklauso nuo daugelio dalykų, kurie nepriklauso nuo manęs.

„Saugumo priemonės išliks, reikalavimai išliks ir, net jei bus didesni renginiai, vis tiek renginiuose reikės laikytis atsargumo reikalavimų tol, kol paskiepytų žmonių procentas Lietuvoje netaps itin aukštas“, – sakė premjerė.

Šiuo metu karantino režimas galioja iki gegužės 31 dienos, tačiau yra atverta prekyba, sporto klubai, gali veikti lauko kavinės, leidžiami renginiai, kai juose dalyvauja ne daugiau kaip 150 žmonių.

Nuo gegužės 24 įsigaliosiant Galimybių pasui, pasiskiepiję, persirgę ar 24 val. prieš planuojamą atlikti veiklą testą pasidarę asmenys, kuriems testo atsakymas yra neigiamas, galės dalyvauti didesniuose renginiuose, lankytis viešojo maitinimo įstaigose viduje, naudotis kitomis pramogomis ir paslaugomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Antanas

Putino-Prigožino šutvės komentarai. Baikit tą savo propagandą. Mums jos nereikia, skleiskit toliau savo vėmalus rusijoj. Čia mano nuomonė.

pensininkė

vadinasi iš skiepo tušti vieta jei vistiek karantinas reikia įsiklausyti į kiekvieną žodį tada suprasime kokios mintys valdžios galvose kada šis seimas pradės dirbti ką nors spręsti ne tik corona, karantinas ribojimai vakcina gėda tokiai valdžiai kuri laikė visą žiemą mus karantine viską žlugdė o dabar rezultatai užsikrėtusių irgi dideli bet laisvina ar tai buvo protinga taip daryti visą žiemą leiskite kirpykloms pilnai dirbti visu pajėgumu

akyvaizdu

Su Simonytes isnykimu isnyktu ir karantinas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS