Įsteigtas Edukacinių technologijų centras rūpinsis skaitmenine švietimo transformacija | KaunoDiena.lt

ĮSTEIGTAS EDUKACINIŲ TECHNOLOGIJŲ CENTRAS RŪPINSIS SKAITMENINE ŠVIETIMO TRANSFORMACIJA

  • 0

Nacionalinėje švietimo agentūroje atidarytas Edukacinių technologijų centras, kuris rūpinsis skaitmenine švietimo transformacija, trečiadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

„Norime, kad skaitmeninės technologijos, inovacijos taptų neatsiejama švietimo sektoriaus kultūros dalimi, o naujos idėjos, bendravimas su verslu, sprendimų kūrėjais – švietimo sektoriaus kasdienybe, – nuotoliniame centro atidarymo renginyje sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. – Tam reikia, kad mokytojai turėtų skaitmeninių kompetencijų ir būtų atviri inovacijoms, sprendimų kūrėjai – pažinotų švietimo sektorių, gebėtų susieti skaitmenines technologijas su švietimo turiniu“.

Pasak jos, dar viena svarbi sąlyga – pokyčių katalizatorius, kuris padėtų susitikti švietimo inovacijoms ir jų kūrėjams, o naujasis Edukacinių technologijų centras ir yra šis katalizatorius.

Norime, kad skaitmeninės technologijos, inovacijos taptų neatsiejama švietimo sektoriaus kultūros dalimi.

Centras bus atsakingas už „Skaitmeninės švietimo transformacijos“ platformos kūrimą ir veikimą, skaitmeninių kompetencijų tobulinimo programą mokytojams ir dėstytojams bei kitų projekte numatytų veiklų sklandų įgyvendinimą. 

„Edukacinių technologijų centras neatsitiktinai atidarytas Nacionalinėje švietimo agentūroje. Ir būsimos centro, ir šiuo metu agentūros vykdomos veiklos yra persipynusios: tai ir skaitmeninių mokymo priemonių sklaida, ir mokytojų kompetencijų stiprinimas. Ne visuomet naujovių diegimas vyksta taip greitai, kaip norėtume. Kartais tereikia šiek tiek drąsos. Tikiuosi, kad centras įpūs drąsos svarbiems pokyčiams“, – sakė agentūros direktorė Rūta Krasauskienė. 

Edukacinių technologijų centro vadovės Indrės Šuolienės teigimu, centro veikla bus siekiama pokyčio švietimo sistemoje ir kokybės ugdymo procese, kuri turėtų užtikrinti geresnius mokinių pasiekimus.

Kaip svarbiausius uždavinius vadovė įvardija inovacijų kultūros skatinimą, mokytojų novatorių tinklo plėtrą, tarptautinės bendrystės ir partnerystės su užsienyje įsikūrusiais edukacinių technologijų centrais skatinimą, pedagogų kvalifikacijos kėlimą, gerinant skaitmenines kompetencijas. Taip pat ketinama kurti platformą, kur bus skelbiamos skaitmeninės mokymo priemonės, didelį dėmesį skiriant įtraukiajam ugdymui ir hibridiniam mokymui.

Šis projektas – vienas iš Vyriausybės prioritetinių švietimo darbų, skirtas skaitmeninei plėtrai visose švietimo pakopose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS