Jaudinantis žygdarbis: karo medikai suteikė pagalbą skendusiam vyrui ir jo augintinei | KaunoDiena.lt

JAUDINANTIS ŽYGDARBIS: KARO MEDIKAI SUTEIKĖ PAGALBĄ SKENDUSIAM VYRUI IR JO AUGINTINEI

Kuršių mariose įlūžo šuo ir jį gelbėjęs vyras. Į įvykio vietą atskubėjo ne tik ugniagesiai, bet ir pro šalį važiavę Karinių jūrų pajėgų medicininės paramos vieneto kariai.

Ugniagesiai pranešimą apie įvykį gavo antradienį, 11.51 val. Buvo nurodyta, kad Kuršių mariose įlūžo šuo, o pranešėjos draugas suskubo jį gelbėti. Atvykus gelbėtojams, apie 20 metrų nuo kranto buvo pastebėtas ledu einantis vyras su šunimi.

Sušlapusį ir nesiorientuojantį vyrą ugniagesiai apgaubė pledu.

Tuo pat metu po kovinio šaudymo pratybų iš Kairių poligono važiavo karo medikai. Jų pagalbos ir paprašė ugniagesiai.

Paaiškėjo, kad šuns savininkas puolė į ledinį vandenį ir apie 20 minučių bandė gelbėti savo augintinį. Kai jam pavyko, į įvykio vietą jau buvo atskubėję ugniagesiai gelbėtojai, būtent jie ir pasišaukė pro šalį važiavusius kariuomenės medikus.

Kariai vyrui suteikė pirmąją pagalbą. Skelbiama, kad jam jau buvo prasidėjusi hipotermija, vyriškį ties poligono teritorijos riba kariai perdavė greitosios medicinos pagalbos medikams.

Keturkoje Helda taip pat buvo tinkamai pasirūpinta – ji buvo sušildyta ir laikinai išvežta į Karines jūrų pajėgas. Šiuo metu augintinė jau pas savo šeimininką.

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras informuoja, kad šiuo metu lipti ant ledo – nesaugu, tai darydami žmonės rizikuoja savo gyvybe.

Lipti ant ledo yra saugu tada, kai jo storis siekia bent 7 cm, o kad ledas išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažiau kaip 12 cm.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aciu jums

Vis kazkas gera sitose niuriose dienose

SUSIJUSIOS NAUJIENOS