K. Mažeika: Aplinkos apsaugos departamento vertinimas visuomenėje buvo labai žemas | KaunoDiena.lt

K. MAŽEIKA: APLINKOS APSAUGOS DEPARTAMENTO VERTINIMAS VISUOMENĖJE BUVO LABAI ŽEMAS

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) direktoriaus pareigas pradėjus eiti Olgai Vėbrienei, aplinkos ministras Kęstutis Mažeika sako, kad iki šiol departamento vertinimas visuomenėje buvo labai žemas, todėl pokyčiai buvo reikalingi.

„Trumpalaikiai tikslai – stabilizuoti situaciją ir sutelkti ten esančius motyvuotus ir pokyčių siekiančius inspektorius, kurie iki šiol, vertinant pačios įstaigos vertinimus visuomenėje, jie turbūt yra žemiausi iš visų valstybinių ir viešųjų įmonių. Tai organizacija, kuriai tikrai reikia pokyčių. Tas naujas požiūris, motyvacija bus paspirtis, kad tie žmonės, kurie nori dirbti, siekia, kad organizacija būtų ori, išlaikytų kompetenciją, kuri buvo kurta, tai pirmieji žingsniai“, – antradienį teigė K. Mažeika.

Ministras taip pat pabrėžė, kad AAD dažnai pralaimėdavo svarbias bylas, todėl bus siekiama spręsti teisininkų kompetencijos problemas.

„Ilgalaikėje perspektyvoje peržiūrėti visą struktūrą, darbų pasiskirstymą. Vertinant teismų praktiką, kiek teismų laimi ir pralaimi AAD, ypač tokiose bylose, kur kalbama apie didelę gamtai padarytą žalą, tai matome, kad kompetencijos trūksta. Ir patarėjai, kurie yra teisininkai, tam buvo priimti – sudaryti pagrindus ištaisyti spragas, kad piktadariai negalėtų pasinaudoti tomis spragomis ir išvengti atsakomybės“, – sakė ministras.

Kaip jau rašė ELTA, pati O. Vėbrienė svarbiais prioritetiniais siekiais įvardija darbuotojų kompetencijų stiprinimą, didelis dėmesys bus skiriamas komunikacijai ir švietėjiškoms akcijoms siekiant gilinti visuomenės žinias apie aplinkosaugą.

„Aplinkos apsaugos pareigūnų tarnybos prestižo kėlimas, kokybiškas aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės vykdymas, korupcijos pasireiškimo tikimybės sumažinimas iki minimumo ir visuomenės pasitikėjimas išliks pagrindinėmis departamento darbų kryptimis“, – departamento pranešime sakė O. Vėbrienė.

O. Vėbrienė yra įgijusi aplinkos apsaugos politikos ir administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį, turi sukaupusi devynerių metų įvairiapusę patirtį viešojo administravimo srityje, vadovavimo įgūdžius, patirtį technologijų ir inovacijų politikos srityse. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Svirsks

Dirbkite per laisvadienis. O ne ziopsokit kai pajiesi Kauno r. Neršia elektrotinkliniai. Per... Š. Š ką kas nori taip ir brakonieriauja..... Ar kartu su brakonieriais... Dirba Aplinkosauga.

Antanui

Na tik nereikia apie Mazuronį. Jis sugebėjo tik brakonierius - žvejus gaudyti. Įsigudrino netgi bausti žmones už krūvas šiukšlių kurios jiems net nepriklausė.Ir per TV transliuot..idiotas.. Šitas atvejis man parodė kad tas Mazruronis visiškas glušas.Tegu važiuoja pas amerikonus atkatu parsivežt. Tik kad dabar jam ne tik amerikonai bet nieks neduos net sudilusio skatiko.

Gerai pagauta

kad AAD teisininkai niekam tike. Ir kad visuomenė pradėjo dirbti už dyką tiek visuomenės centrų, RAAD'ų ir kito aplinkosaugos institucijų, darbą. Bet p.Ministrui siūlyčiau gerai įsigilinti į Korupcijos Lietuvoje sanklodą ir metodus. Manau tame rastų ir teisininkų nekompetencijos, ir departamentų ,,bejėgiškumo'' priežastis. Taip pat pasižiūrėkime į jų ir jų artimosios giminės NT bei sąskaitas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS