Kancleris: mokyklose – 99 COVID-19 protrūkiai, izoliacijoje yra apie 2,5 tūkst. mokinių | KaunoDiena.lt

KANCLERIS: MOKYKLOSE – 99 COVID-19 PROTRŪKIAI, IZOLIACIJOJE YRA APIE 2,5 TŪKST. MOKINIŲ

Lietuvos mokyklose šiuo metu yra fiksuoti 99 aktyvūs koronaviruso protrūkiai, izoliacijoje – apie 2,5 tūkst. mokinių, informavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) kancleris Julius Lukošius.

„Šiuo metu mokyklose turime 99 aktyvius protrūkius, kuriuose yra nustatyta 320 pirminių užsikrėtimo atvejų ir apie 2400 didelės rizikos kontaktų, tai galim įsivaizduoti, kad apie 2,5 tūkst. mokinių šiuo metu turėtų izoliuotis“, – per Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdį trečiadienį sakė J. Lukošius.

Kancleris taip pat teigė, kad savanoriškame testavime dalyvauja apie 37 proc. mokinių, ir tai „leidžia sugauti ligos atvejus jiems dar nepaplitus mokykloje“.

„Reikia pasidžiaugti, kad testavimas yra sėkmingas, jis padeda sugauti ligos atvejus dar jiems nepaplitus mokykloje, mes praėjusią savaitę turėjom skaičius, kad į testavimą yra įsitraukę apie 37 proc. Lietuvos mokinių“, – teigė kancleris.

Jis pažymėjo, kad testavimas mokiniams yra ne privalomas, o savanoriškas, mokyklos privalo sudaryti reguliaraus testavimosi galimybę. Tuo metu nepasiskiepiję ar nepersirgę mokytojai privalo testuotis.

Kanclerio pateiktais duomenimis, imunitetą turi apie 85 proc. mokytojų.

Ugdymo procesas nuo rugsėjo visose švietimo įstaigose vyksta kontaktiniu būdu, moksleiviams būti pasiskiepijus ar turėti COVID-19 neigiamą testą neprivaloma, tik rekomenduojama.

Sergamumas COVID-19 pastaruoju metu Lietuvoje auga. Praėjusią parą nustatyti 1298 nauji COVID-19 atvejai, mirė 16 žmonių, rodo trečiadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ALGIS

Mano nuomone Statistika taip nusivažiavo , kad toliau nėra kur , ne be reikao liaudis sako ''YRA MELLAS , GRUBUS MELAS IR STSTISTIKA'' .

X

Melasu

666

99 ir 19

SUSIJUSIOS NAUJIENOS