Kardinolas A. J. Bačkis švenčia 80-metį | KaunoDiena.lt

KARDINOLAS A. J. BAČKIS ŠVENČIA 80-METĮ

Kardinolas, buvęs Vilniaus arkivyskupas metropolitas Audrys Juozas Bačkis mini 80 metų jubiliejų.

A. J. Bačkis 1961 metais baigė Popiežiškąjį Grigaliaus universitetą, tais pačiais metais buvo įšventintas į kunigus.

1988-aisiais popiežiaus Jono Pauliaus II konsekruotas vyskupu. 1991 metais paskirtas naujai įsteigtos Vilniaus arkivyskupijos arkivyskupu metropolitu.

2000 m. tapo kardinolu. Dėl amžiaus cenzo iš Vilniaus arkivyskupo pareigų atsistatydino 2013-aisiais.

A. J. Bačkis yra apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino Didžiuoju kryžiumi bei Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.

Pasveikino prezidentė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino kardinolą A. J. Bačkį garbingo 80-ies metų jubiliejaus proga.

Sveikinime šalies vadovė pabrėžė, kad tai dvasininkas, visada randantis kelią į tikinčiųjų širdis, ieškančias meilės, atjautos, supratimo ir žmogiškojo artumo.

Prezidentės teigimu, Katalikų bažnyčia Lietuvos nepriklausomybės aušroje, kada visiems ypač reikėjo padrąsinimo ir vilties, tikėjimo laisve ir jos idealais, buvo moralinė atrama ir stiprybės šaltinis. Anot šalies vadovės, savo nuoširdžia veikla ir ištikima tarnyste kardinolas visuomet siekė įkvėpti žmones, telkti visuomenę ir puoselėti jos santarvę.

Gražios sukakties proga prezidentė A. J. Bačkiui padėkojo už atsidavimą, tikėjimą savuoju pašaukimu, už asmenines pastangas stiprinant pamatines krikščioniškas vertybes ir palinkėjo kuo geriausios sveikatos, kasdienės energijos ir tvirtybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vidmantas

DIEVAS ABSOLIUTAS : 1. Dievas Absoliutas yra "BEGALYBIŲ VANDENYNAI" ir kad Žmonija nepaskęstų DIEVO BEGALYBIŲ " vandenyse" yra reikalingas KRISTUS, kurio pagrindinis vaidmuo yra surišti Dievą su žmonija - žmogumi. Kristus reikalingas ne vien dėl ryšio - sąsajos, bet ir dėl teisingumo ! Be Kristaus nebūtų jokios tiesos žmonijoje kas liečia Dievą ... be Kristaus visa žmonija keliautų tiesiai į pragarus, nes žmogui mirus žmogus patektų į BEGALYBIŲ VANDENIS, kurie yra nesukontroliuoti be Kristaus darbo. Dievo absoliuto kūnas yra visa visuma, tiek BEMATERIJA, tiek MATERIJA ir LAIKAS ! ... 2. DIEVO ABSOLIUTO KRISTUS yra : Jėzaus ir indigo hibridinis kūnas (VUNDERKINDAS) A. K. 36908170800 ... Kristaus sandara sudaryta be ŽMOGAUS DVASIOS, tai reiškia, kad Kristus neturi negatyvo (-), nes Žmogaus Dvasią sudaro negatyvas, vadinamas ŠĖTONU - VELNIU ! (Žmogaus Dvasia yra sudaryta iš žmogaus sielos ir Dievo fragmento). ABSOLIUTINĖJE VISATOJE negatyvas yra tik MATERIJOJE - GYVYBĖJE ! Dievo "Begalybi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS