Kariuomenę papildė nauji sunkvežimiai ir mikroautobusai, bendra vertė – 16 mln. eurų | KaunoDiena.lt

KARIUOMENĘ PAPILDĖ NAUJI SUNKVEŽIMIAI IR MIKROAUTOBUSAI, BENDRA VERTĖ – 16 MLN. EURŲ

  • 14

Lietuvos kariuomenę papildė nauji sunkvežimiai ir mikroautobusai, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Lietuvos kariuomenei šią savaitę perduoti Vokietijos gamintojo „Daimler AG“ specialiosios paskirties „Arocs“ sunkvežimiai ir pristatyta paskutinė partija padidinto pravažumo multifunkcinių mikroautobusų „Peugeot Dangel Expert“.

Bendra įsigijimų sutarčių vertė – apie 16 mln. eurų. Iš viso už šią sumą įsigyti 25 sunkvežimiai ir 127 mikroautobusai.

Sutartį dėl sunkvežimių įsigijimo Gynybos resursų agentūra ir Vokietijos gamintojas „Daimler AG“ įgaliotasis atstovas Lietuvoje bendrovė „Veho Lietuva“ pasirašė praėjusių metų sausį. Jie perduoti Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalionui.

Tuo metu sutartis dėl mikroautobusų įsigijimo pasirašyta gruodį su bendrove „Autovici“. Keleiviniai-krovininiai mikroautobusai pristatyti ir paskirstyti po visas Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų rinktines.

„Arocs“ sunkvežimiuose sumontuota „H“ formos konteinerių hidraulinės krovos sistema, pagamintos dvi krovinių pakrovimo ir transportavimo platformos, pritaikytos amunicijai gabenti su uždedamu ir nuimamu tentu. Juose taip pat sumontuota viena krovinių pakrovimo bei transportavimo platforma. Ja galima vežti ratines ir vikšrines transporto priemones.

Mikroautobusas „Peugeot Dangel Expert“ 4x4 yra padidinto pravažumo, aštuonių vietų, M1 klasės keleivinis lengvasis automobilis.

Dėl papildomos įrangos mikroautobusą prireikus bus galima naudoti kaip mobilią lauko vadavietę.

GALERIJA

  • Kariuomenę papildė nauji sunkvežimiai ir mikroautobusai, bendra vertė – 16 mln. eurų
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

TIESIOG ĮDOMU....

Kokias "aukštumas" šturmuos su šią "galinga" karine techniką? Kryžių kalną gal paimtumėte...Gedimino pilį - kažin...Tikslingiausiai tą techniką perduoti "Barboros" firmai - maitą senukams išvežioti. ..

FTW

HA HAHAHA SU MIKRIUKU ARMIJA HAHA

tures su kuom pas bobulkas lakstyt

samagono ir pilstuko pirkt....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS