Kariuomenės vadas: tiesioginės grėsmės iš Baltarusijos nėra | KaunoDiena.lt

KARIUOMENĖS VADAS: TIESIOGINĖS GRĖSMĖS IŠ BALTARUSIJOS NĖRA

Tiesioginės grėsmės iš Baltarusijos nėra, sako Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys.

„Stebime, stebi sąjungininkai, stebi Lietuvos kariuomenė, dabar kažkokios tiesioginės grėsmės (...) tai tikrai nėra, bet aš taip kaip sakau, kad ir pajėgos Rusijos, kurios dabar yra Baltarusijoje, tiek pats režimas Baltarusijos yra labai nenuspėjamas, todėl nepaisant šito, esam pasirinkę ir tikslus, ir uždavinius, kad būtume pasirinkę bet kuriai situacijai reaguoti“, – žurnalistams pirmadienį kalbėjo vadas.

Jis Prienų rajone, Strielčių kaime, lankėsi sausumos pajėgų Pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ karių pratybose.

Pasak jo, šiuo metu kariuomenė veikia „adekvačiai grėsmei“.

„Jeigu mes treniruosimės pagal mūsų šiai dienai patvirtintus planus (...) mes tikrai būsime pasiruošę bet kokiai grėsmei“, – nurodė V. Rupšys.

Lietuvos ir Lenkijos duomenimis, Baltarusijoje šiuo metu yra apie 4 tūkst. „Wagner“ samdinių, dalis jų – arti Lietuvos ir Lenkijos sienų. Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas tvirtina, kad samdinių skaičius gali siekti ir iki 4,5 tūkstančio.

Vadas taip pat pažymėjo, jog šį mėnesį pasienyje vyks pratybos, kuriose pasieniečiai ir kariuomenė treniruosis veikti pagal scenarijus, numatytus atnaujintame valstybės sienos apsaugos priedangos plane. Pratybos planuojamos penktadienį, į jas svarstoma įtraukti ir Lenkijos, Latvijos ir Estijos vidaus reikalų sistemų pareigūnus.

„Mes tikrai darom tiek, kiek reikia. Pati idėja yra neprisirišti prie pasienio teritorijos, nes siena yra labai plati (...). Mes numatom planus kaip, kur, kada ir su kuo reaguotume, bet treniruotis nebūtinai turime pasienyje“, – kalbėjo generolas.

V. Rupšys taip pat pažymėjo, jog su tarnybą rugpjūčio pradžioje Lietuvoje pradėjusia nauja, keturioliktąja, NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės rotacija nuo rugsėjo bus rengiamos pratybos..

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Skaitytoja

Kaip toje patarlėje ,,patys muša, patys rėkia,, Ne visi tiki melu ir propaganda. Už A. Lukašenką, už Baltarusijos tautą ir puikius jos žmones. Pagarba.

vincas

Gresme sklinda is tv ir radijo kur zombina zmones apie bloga lukasenka ,nei jis zada pulti nei puls.....patys ten ne lyskit ir viskas bus OK

Auklytė

kaip maži vaikai-kai bijo tada užsimerkia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS