Kijeve atidarytas Baltistikos centras | KaunoDiena.lt

KIJEVE ATIDARYTAS BALTISTIKOS CENTRAS

  • 2

Penktadienį Kijevo T. Ševčenkos nacionaliniame universitete iškilmingai atidarytas Baltistikos centras.

Čia numatoma ne tik gilinti studentų lietuvių kalbos gebėjimus, bet ir vykdyti baltistikos mokslinius tyrimus bei projektus, pranešė Vytauto Didžiojo universitetas.

Baltistikos centras Ukrainoje įkurtas remiantis bendradarbiavimo memorandumu tarp Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Kijevo T. Ševčenkos nacionalinio universiteto.

„Mūsų universitetas ir toliau rems Baltistikos centro veiklą, mes padedame ir padėsime rengti studijų programas, ruošti metodinę medžiagą, teiksime visapusišką pagalbą mokslininkams ir tyrėjams, dalysimės aktualia informacija, susijusia su Baltijos šalimis, kultūra ar įmonėmis“, – sakė VDU rektorius Juozas Augutis.

Kijevo universitete nuo 2019-ųjų galima mokytis lietuvių kalbos, nuo 2020-ųjų čia vykdoma bakalauro studijų programa „Lenkų kalba ir literatūra, anglų ir lietuvių kalbos“.

Šiuo metu Kijevo universiteto Filologijos universiteto Filologijos institute lietuvių kalbą studijuoja apie 30 studentų.

Baltistikos centras Kijevo T. Ševčenkos nacionalinio universiteto Filologijos institute oficialiai įteisintas praėjusių metų spalio 19 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Žilvinas Ručys

o kaip gi gyventi , seniai juk mažai uždirba

o

rusai turejo komika zydeli raikina bet jis nebande pakeist malenkovo ar chrusciovo ogi hohlandijos komikas zydelis zelensky visus banderovcus prastume kartu su poosenka ir tenkinasi vakaru /laurais. kurius neva jam pasiule mosad bidono irgi politartisto asmeny o siandien dar nori /pamelzt/ baltija neatsiklause a r ji pageidauja ?gal grauziniene ir sutiktu?;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS