KT imasi bylos dėl teisės vairuoti atėmimo neblaiviems vairuotojams | KaunoDiena.lt

KT IMASI BYLOS DĖL TEISĖS VAIRUOTI ATĖMIMO NEBLAIVIEMS VAIRUOTOJAMS

Konstitucinis Teismas pirmadienį pradeda bylą, ar teisės vairuoti grąžinimas tik po dešimties metų, kai vairuotojas dukart įkliuvo neblaivus, atitinka Konstituciją.

Byla dėl šios Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo nuostatos bus nagrinėjama rašytinio proceso tvarka, pranešė Konstitucinis Teismas.

Šiuo metu asmuo, iš kurio teisė vairuoti transporto priemones buvo atimta du kartus už vairavimą būnant neblaiviam arba apsvaigusiam nuo narkotikų, gali susigrąžinti šią teisę ne anksčiau kaip po dešimties metų.

Bylą Konstitucinis Teismas nagrinėja pagal Telšių ir Vilniaus miesto apylinkių teismų prašymus. Šiems teismams teises praradę vairuotojai teigia, kad numatyta sankcija yra neproporcinga ir prieštarauja Konstitucijos nuostatai, kad niekas negali būti baudžiamas už tą patį nusikaltimą antrą kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Asd

Teisint vairuojancius alkoholikus gali tik toki patys vairuijantys alkoholikai. Gal tiesiog pripazinkim kad turim liga turim priklausomybe ir negalim kitaip ir ieskokim pagalbos. Dar kazkoks du komentarus apoe pesciuju perejas prirase matyt neprasiblaives nes visikai ne i tema.

Kodel beveik nieko nesuvazineja einanciu pre gatve

Ne pesciuju perejoje. O todel kad toks zino kad pasigailejimo gali nesitiketi, kad saugumo pereiti gatve nera. Kad pazeidejas pats. Kad reikia labai ziureti kada eiti , kada laukti, kada pradejus eiti net grizti atgal. Reikia panaikint pesciuju pirmenybe pesciuju perejose kur nera sviesaforo. Ir pestieji ims saugotis ziureti kur eina, apskaiciuoti zr eiti ar palaukti. Kai kurie pestieji perejose savo elgesiu panasus i tuos kino zombius. Net neziuri i salisneziuri ar susros, neisitikina kad toliau eiti saugu, islenda is uz sustojusios praleist masinos i kita juosta neatsargiai, nesisaugodami, neisitikine kad ir kitoj juostoj juos mato vairuotojas ir ketina sustoti. Ir islinde zengia tiesiai po ratais. Pries tai buve nematomi kita eile vaziuojanciam. O jau merginos tai isvis ju akys telefone, isvis nieko neziuri kur eina. Na vairuotoja vyra tai pastebes grazia panele. Bet vairuotojos moteris gali ir nepastebeti.

Kad zmones zusta pesciuju perejoje

Tai ir todel kad propaguojama kad pereje eiti saugu. Tevai nemoko vaiku realybes, kad perejoje nera saugu, kad niekur nera saugu kad reikia labai ziureti ir eiti kai tikrai matosi kad praleis. Reikia aiskinti vaikams kad daug vaziuoje girtu vairuotoju, susileidusiu narkotiku, apsirukiusiu zolesir aplamai nedemesingu, neziurinciu ar kas eina. Svarbiausia kad perejoje nera ir nebus jokio saugumo. Matos daugelis eina ir neziuri i masinas ar tikrai ketina praleisti einanti. Ir nueina tiesiai po ratais. Daug zombiu eina per pesciuju perejas....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS