Kūno kultūros pamokas praleidinėja, nes neturi kur po jų nusiprausti | KaunoDiena.lt

KŪNO KULTŪROS PAMOKAS PRALEIDINĖJA, NES NETURI KUR PO JŲ NUSIPRAUSTI

Lietuvos moksleivių sąjunga vis dažniau sulaukia nusiskundimų dėl kūno kultūros pamokų ir higienos normų kokybės. Internetinės apklausos būdu, išsiaiškinta, kad moksleiviai nenoriai eina į fizinio lavinimo užsiėmimus, nes dažnai mokyklose nėra galimybės po jų nusiprausti.

Mokytojai sako, kad jaunesni mokiniai ir patys dar nesirūpina savo higiena.

Apklausę didelę Lietuvos moksleivių dalį, moksleivių sąjunga sako pastebėjusi, kad nenorą lankyti kūno kultūros pamokas augina pabostantys programiniai užsiėmimai, arba tai, kad mokytojai neatsižvelgia į jų pasiūlymus.

„Jie noriai eina į pamokas, kai yra platus užsiėmimų spektras, kai yra įvairūs užsiėmimai. Programiniai visi irgi taip, bet kai mokytojai išveda ar į boulingą, ar kiti labai džiaugiasi, kad pačiužinėt žiemą būdavo išvedami. Tiesiog pamokų paįvairinimas muzika, moksleiviams irgi tai labai patinka“, – kalbėjo Lietuvos moksleivių sąjungos Socialinės politikos koordinatorė Rūta Meškauskaitė.

Mokytojai sako, kad sudominti moksleivius vis sunkiau, tenka galvoti naujų žaidimų, patiems pasportuoti. Tačiau atkreipia dėmesį, kad svarbu rūpintis atleistais nuo fizinio lavinimo pamokų.

„Mes jiems siūlome netradicines formas – stalo žaidimai, jie domisi sveika gyvensena, rašo referatus sveikos gyvensenos temomis, duodame studijuoti ir literatūrą.

Kadangi mes patys esam atėję ir profesionalaus sporto ir patys aktyviai sportuojame, tai neretai su mokiniais ir patys bėgam ir atliekam mankštas ir visa kita ir tą vaikai pas mus mato“, – pasakojo Vilniaus J. Basanavičiaus gimnazijos kūno kultūros mokytoja Jūratė Armonienė.

Kita problema, kurią pastebi ypatingai vyresnių klasių moksleiviai – po kūno kultūros pamokų jie neturi galimybės ar laiko nusiprausti. 

„Pagrindiniai argumentai tų, kurie nemotyvuotai eina į pamokas, kurie nenori jų lankyti buvo būtent higienos normų palaikymo trūkumas, problema su prausyklų nebuvimu mokyklose, arba jei jos jau yra, tai arba jos užrakintos.

Per 10 minučių nenusiprausi, o kaip ir gėda, tik keli dušai, nėra jų daugiau, nėra privatumo“, – sakė R. Meškauskaitė.

Apibendrinę apklausos rezultatus moksleivių sąjunga sako kreipsis į Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisiją ir kartu mėgins spręsti šias problemas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS