Kur rasti leidinį apie pasirengimą karo metui? | KaunoDiena.lt

KUR RASTI LEIDINĮ APIE PASIRENGIMĄ KARO METUI?

Leidinys „Ką turime žinoti apie pasirengimą ekstremalioms situacijoms ir karo metui: rimti patarimai linksmai“ yra skirtas visai visuomenei, o jį rasti galima internete ir daugelyje įstaigų. Taip sako Krašto apsaugos ministerijos atstovas, atsakingasis redaktorius Karolis Aleksa.

LRT RADIJO klausytoja iš Vilniaus domisi, kur galima rasti leidinį apie pasirengimą ekstremalioms situacijoms. „Nuolat reklamuojamas neseniai išleistas specialus leidinys, informuojantis, kaip reikėtų apsisaugoti esant ekstremalioms sąlygoms. Kur jį galima įsigyti?“ – teiraujasi ji.

K. Aleksos teigimu, šis leidinys yra skirtas visai visuomenei. Jame pateikiami civilinės saugos, mobilizacijos, išgyvenimo karo atveju ir pilietinės gynybos metodų patarimai. Tiesa, tai – jau antrasis šios knygos leidimas.

„Ji skiriasi nuo praėjusios versijos tuo, kad yra gerokai mažesnio formato, gražiai iliustruota, joje yra karių nuotraukų, skiriamųjų Lietuvos kariuomenės ženklų pavyzdžių. Tai leidžia atpažinti Lietuvos karius ir juos atskirti nuo kitų galimai neaiškių ginkluotų asmenų“, – apie leidinį pasakoja atsakingasis redaktorius.

Anot K. Aleksos, leidinys bus platinamas ir siunčiamas į bendrojo ugdymo mokyklas, taip pat į profesinio mokymo įstaigas, bibliotekas, teikiamas ir savivaldybėms bei Lietuvos kariuomenės padaliniams.

Piliečiai gali gauti leidinį apsilankę Krašto apsaugos savanorių pajėgų karo prievolės ir komplektavimo skyriuose ir poskyriuose. Be to, elektroninę šio leidinio versiją galima rasti Krašto apsaugos ministerijos puslapyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS