Laisvadienį siūlo ne tik lapkričio 1-ąją, bet ir 2-ąją | KaunoDiena.lt

LAISVADIENĮ SIŪLO NE TIK LAPKRIČIO 1-ĄJĄ, BET IR 2-ĄJĄ

Nuo 2020 metų Lietuvoje gali padaugėti nedarbo dienų – tereikia, kad tam pritartų Seimas.

Parlamentinis Socialinių reikalų ir darbo komitetas siūlo švenčių dienų, kai nedirbama, sąrašą papildyti 14-ąja diena – lapkričio 2-ąja – Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) diena.  

Septyni komiteto nariai balsavo už tokią Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narės Vandos Kravčionok parengtą Darbo kodekso pataisą. Vienintelis socialdemokratas Algirdas Sysas balsavo prieš, dar trys parlamentarai susilaikė. Galutinį sprendimą priims Seimas. 

Prieš tai komitetas atmetė A. Syso pasiūlymą nedirbti tik vieną dieną – arba  lapkričio 1-ąją, arba lapkričio 2-ąją.

Pasak A. Syso, iš Europos Sąjungos valstybių tik vienintelėje Vengrijoje laisvadieniai yra ir Visų Šventųjų, ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienomis, 11 šalių iš viso išeiginių tomis dienomis neturi, o 17 šalių minima viena diena. 

Komitetas taip pat nepalaikė konservatoriaus Jurgio Razmos siūlymo nebešvęsti Gegužės 1-osios. Už šios dienos išbraukimą iš šventinių dienų sąrašo balsavo keturi komiteto nariai, prieš trys ir susilaikė keturi parlamentarai. 

Dabar Lietuvoje yra 13 šventinių dienų, per kurias nedirbama.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Jojo

Lapkričio 2-ji - tarptautinė vyrų kapuose diena.Švenčia moterys.

lietuvis

gales gerti kelias dienas

velynes

Lapkricio antroji , VELYNES ir yra ta diena, kai reikia lankyti artimuju kapus, uzdegti uz mirusius artimus zvakute/ Lapkricio pirmaja svencia kunigai, meldziamasi uz sventuosius. Tada meldziamasi baznyciose. Pas mus atvirksciai, per velynes tuscia, mazai jau kas lanko kapus, nes darbo diena
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS