Latvijos prieglobsčio prašytojų centrą paliko 85 migrantai, dalis jų sulaikyti Lietuvoje | KaunoDiena.lt

LATVIJOS PRIEGLOBSČIO PRAŠYTOJŲ CENTRĄ PALIKO 85 MIGRANTAI, DALIS JŲ SULAIKYTI LIETUVOJE

Nuo rugpjūčio pradžios iš Latvijos Muceniekų prieglobsčio prašytojų centro pasišalino 85 migrantai, bet vėliau maždaug pusė jų buvo sulaikyti Lietuvoje ir Lenkijoje bei sugrąžinti į Latviją, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Nuo rugpjūčio 12 dienos Muceniekų prieglobsčio prašytojų centrą savavališkai paliko 85 asmenys. Vėliau 45 iš jų buvo sulaikyti Lietuvoje bei Lenkijoje. Laikantis numatytų tarptautinių procedūrų tie prieglobsčio prašytojai sugrąžinti į Latviją.

Sugrąžinti asmenys buvo apgyvendinti sulaikytų užsieniečių apgyvendinimo centruose. Pareigūnai sprendžia, ką daryti su jų prieglobsčio prašymais.

Trečiadienį per latvių parlamento Pilietybės, migracijos ir socialinės sanglaudos komiteto posėdį Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas Guntis Pujatas taip pat kritikavo neseniai vykusį protestą Muceniekų prieglobsčio prašytojų centre.

Labai padaugėjus neteisėtų bandymų kirsti Latvijos ir Baltarusijos sieną, vyriausybė nuo rugpjūčio 11-osios iki lapkričio 10-osios įvedė ekstremaliąją padėtį Ludzos, Kraslavos, Aukštutinės Dauguvos savivaldybėse ir Daugpilyje.

Nuo rugpjūčio 10-osios pareigūnai užkirto kelią iš viso 1 166 žmonių mėginimui neteisėtai patekti į Latviją iš Baltarusijos, dėl humanitarinių priežasčių sieną kirsti buvo leista 25 asmenims.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Arijas

Vyti teroristus is Europos!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS