Lietuvai gresia milijoninės sankcijos, o žmonės lauko tupyklų griauti nenori? | KaunoDiena.lt

LIETUVAI GRESIA MILIJONINĖS SANKCIJOS, O ŽMONĖS LAUKO TUPYKLŲ GRIAUTI NENORI?

Savivaldybių asociacija atkreipia dėmesį į probleminę vandentvarkos ūkio padėtį šalyje dėl to, kad Lietuva yra gavusi įspėjimą iš Europos Komisijos dėl neįvykdytų įsipareigojimų – ne mažiau kaip 98 proc. nuotekų surinkti centralizuotai 2 tūkst. ir daugiau gyventojų turinčiose gyvenvietėse (aglomeracijose).

Tai apima ir šalyje vis dar pakankamai paplitusius lauko tualetus, kurių galima rasti didesniuose ar mažesniuose miestuose.

Iki 2023 metų neįvykdžius įsipareigojimų, Lietuvai gresia milijoninės sankcijos. Savivaldybės teigia, kad prie nuotekų tinklų neprijungtų žmonių aglomeracijose vis dar yra apie 30 tūkst.

Iki 2023 metų neįvykdžius įsipareigojimų, Lietuvai gresia milijoninės sankcijos.

Pasak savivaldybių, kita problema, kuri aktuali ne tik savivaldai, bet ir visai valstybei – vandentvarkos įmonių finansinė padėtis. Iš savivaldybių valdomų bendrovių nuspręsta išieškoti daugiau kaip 16 mln. eurų už tai, kad gyventojai nesutiko jungtis prie nuotekų surinkimo tinklų.

Kaip praneša Savivaldybių asociacija, savivaldybės pasigenda aktyvios politikos formuotojo – Aplinkos ministerijos pozicijos ir pagalbos sprendžiant esamas problemas.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

ttt

miškai kertami didžiuliu greičiu, tulikai bus griaunami, kanalizacijos tinklai neklojami. Kur viską atlikti? Ministerijos, merijos kur JŪS? kur detalūs perspektyviniai bent iki 2030 m kanalizacijų planai? Kur gyvenviečių ir sodų bendrijų tinklų planai? Briuselis duoda pinigus, o kur dedami? Ir gerai daro, kad baudomis grasina, bet dar geriau būtų kad pinigus išsireikalautų iš tiesioginių miegančių veikėjų, gal tada reikalai pajudėtų.

Dituva

Dituvos soduose yra virs6000sodu, o kur tualetai?Kas keli metrai tualetas ir sulinys.Kodel nesirupina apie sodus? Klaipedos raj.daugybe sodu bendriju...

Nezabitauskas

Kad tik paloti, nesvarbu dėl ko... Juk reikalaujama įvesti kanalizaciją didelėse gyvenvietėse (nuo 2 tūkst, gyventojų). Seniai laikas, pinigų yra, labai teisingai reikalaujama! Jei ne Europa, konkrečiai - vokiečiai, dar ir dabar smirdėtume - visi krūmai būdavo aptriesti, tik žiemą tam reikalui bėgdavo į tvartą. Po pirmojo valstybės padalijimo, kai Suvalkija atiteko vokiečiams, tie privertė suvalkiečius išvietes pasistatyti. Paskui ši tvarka paplito po visą Lietuvą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS