Lietuvai talkinę afganistaniečiai kuriasi didmiesčiuose: ieško kvalifikuoto darbo | KaunoDiena.lt

LIETUVAI TALKINĘ AFGANISTANIEČIAI KURIASI DIDMIESČIUOSE: IEŠKO KVALIFIKUOTO DARBO

Iš daugiau nei 170 Lietuvai talkinusių afganistaniečių migrantų iš Raseinių į didmiesčius iš viso persikėlė 88 asmenys, teigia Lietuvos Raudonojo kryžiaus Kauno Migrantų ir pabėgėlių integracijos centro koordinatorė Gintarė Kazakevičienė. Anot jos, suaugusiems ieškoma darbų, o vaikams – vietų švietimo įstaigose.

„Per 4 savaites Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje apgyvendinti 88 asmenys, būstų nuomos sutartys pasirašytos metams“, – Eltai teigė G. Kazakevičienė.

G. Kazakevičienės teigimu, kadangi gaunami tik nekvalifikuotų darbų pasiūlymai, kol kas nėra įdarbintų asmenų.

„Daugiausia siūloma nekvalifikuotų darbų, nes afganistaniečiai nekalba lietuviškai, neturi kvalifikaciją ar išsilavinimą įrodančių dokumentų. Visgi Užimtumo tarnyba turi daugiau kaip 500 pasiūlymų užsieniečiams”, – teigė Raudonojo kryžiaus atstovė.

Per 4 savaites Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje apgyvendinti 88 asmenys, būstų nuomos sutartys pasirašytos metams.

Pasak G. Kazakevičienės, vyksta ir vaikų integracija, ieškoma vietų mokyklose ir darželiuose.

„Vaikai registruojami į mokyklas įprasta tvarka, visi yra priimami, nes pagal įstatymą yra numatyta, kad visi 6-16 m. amžiaus vaikai mokyklą lankyti privalo. Taip pat vaikai registruojami laukti darželio eilėse”, – sakė G. Kazakevičienė.

ELTA primena, kad Talibanas užėmė Afganistano sostinę, kai subyrėjo 300 tūkst. karių turėjusios šalies ginkluotosios pajėgos. Reaguodama į situaciją Afganistane, Vyriausybė į Lietuvą perkėlė kiek daugiau nei 170 jai talkinusių afganistaniečių ir jų šeimų narių.

Atvykusių afganistaniečių aprūpinimui numatyta skirti 600 tūkst. eurų. Didžioji dalis atvykusių afganistaniečių įkurdinti Raseiniuose, kol bus pasirūpinta jų apgyvendinimu ir bus suteikta pagalba įsilieti į darbo rinką.

Migracijos departamentas suteikė prieglobstį visiems iš Afganistano evakuotiems asmenims – su Lietuvos kariais dirbusiems vertėjams, kariškiams, ES ir JT personalui bei jų šeimų nariams.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kaunas be juodojo

Amaro???

Niekada jie nedirbs,tik reikalau statyti daugiau mececiu,

Ir pasalpu.po to uz pinigus tems cia kitus suodzius???

Morgana

Veltui nedirbo, taip , kad nesureikšminkit jų . Keli gal ir dirbs , o kiti binbinės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS