Lietuvos kariuomenės vadas ateityje bus keturių žvaigždučių generolas | KaunoDiena.lt

LIETUVOS KARIUOMENĖS VADAS ATEITYJE BUS KETURIŲ ŽVAIGŽDUČIŲ GENEROLAS

Lietuvos kariuomenės vadas ateityje bus keturių žvaigždučių generolas, nustatė Seimas.

Parlamentas ketvirtadienį vienbalsiai 118 balsų „už“ priėmė Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo pataisą, kuria nustatė naują aukščiausią – generolo (admirolo) laipsnį. Iki šiol tai buvo generolas leitenantas.

Taip pat pataisomis nustatyta, kad karininką paskyrus kariuomenės vadu jam suteikiamas generolo (admirolo) laipsnis. Numatyta, kad pataisos įsigalios nuo liepos.

„Iš savo karčios patirties galiu pasakyti, kad ir dabartiniam kariuomenės vadui, kuris yra generolas leitenantas, su trimis žvaigždėmis, būdamas Briuselyje tarp savo kolegų, manau, kad nelabai smagiai jaučiasi, jie turi pilną generolo laipsnį ir antpečius, keturios žvaigždės“, – per posėdį sakė buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, parlamentaras Arvydas Pocius.

„Manau, kad Lietuva, 30 metų būdama NATO nare, turi turėti pilną generolo laipsnį, reprezentuos atsakingai“, – pridūrė A. Pocius.

Manau, kad Lietuva, 30 metų būdama NATO nare, turi turėti pilną generolo laipsnį, reprezentuos atsakingai.

Anksčiau A. Pocius taip pat yra sakęs, kad prie dabartinės tvarkos kiltų keblumų, jei būtų norima Lietuvos kariuomenės vadą paskirti NATO Ka­ri­nio ko­mi­te­to pir­mi­nin­ku. Be to, keturių žvaigždučių generolai tarnauja ir NATO štabe, vadavietėse.

Pataisas parengė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, šio komiteto nariai „valstietis“ Jonas Jarutis, socialdemokratė Dovilė Šakalienė bei parlamentaras Kazys Starkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Parašei debilišką komentarą

vatinka ,gali didžiuotis,vištaproti.Kodėl jūs,vatiniai ,tokie kvaili?

...

geriau jau tam seniui generalisimusą suteiktumėt dėl pilnos kolekcijos

Ot daba

Tai ir keturis tukstancius Russyjos teritorijos ,,islaisvinsim,,.GLUSIAI,JUS DAR NEMEGINOT KOKSO?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS