Lietuvos kariuomenės vadas V. Rupšys lankosi JAV | KaunoDiena.lt

LIETUVOS KARIUOMENĖS VADAS V. RUPŠYS LANKOSI JAV

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys šią savaitę lankosi JAV, kur susitiks su aukštais JAV kariuomenės ir NATO pareigūnais.

Kaip pranešė kariuomenė, V. Rupšys susitiks su Pensilvanijos nacionalinės gvardijos (PANG) vadu generolu majoru Marku J. Schindleriu (Marku J. Šindleriu), lankysis PANG „Fort Indiantown Gap“ mokymo centre, JAV sausumos karo koledže.

Vizito metu kariuomenės vadas dalyvaus renginiuose NATO Sąjungininkų pajėgų transformacijos vadavietėje, kur suplanuotas susitikimas su vyriausiuoju NATO karinių pajėgų transformacijai vadu (angl. Supreme Allied Commander Transformation, SACT) generolu Philippe Lavigne (Filipu Lavinu).

Dvišalio susitikimo metu birželio 8 dieną V. Rupšys ir P. Lavigne aptars šiuo metu kylančius hibridinio karo, kibernetinės erdvės ir klimato saugumo grėsmių klausimus, kurie reikalauja naujovių ir sinchronizavimo visame Aljanse.

Kariuomenės pranešime nurodoma, kad šiais metais Lietuvos kariuomenė mini 30-ąsias bendradarbiavimo gynybos srityje su PANG, kuri yra viena didžiausių JAV gynybos sistemoje, metines pagal Valstijos partnerystės programą (angl. State Partnership Program, SPP).

Pažymima, kad kasmetinėje Nacionalinės gvardijos biuro surengtoje SPP partnerių konferencijoje Lietuvos kariuomenės ir Pensilvanijos nacionalinės gvardijos ilgametis bendradarbiavimas įvertintas JAV Nacionalinės gvardijos biuro apdovanojimu „Metų partnerystė“.

Pirmąja programa, kuria prasidėjo PANG ir Lietuvos kariuomenės bendradarbiavimas, buvo siekiama padėti Lietuvos kariuomenei siekti Vakarų šalių karinių standartų ir suderinamumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Na

Fafaikiniai vel už Lietuvos bendradarbiavimą su NATO, tik niekaip lietuviškai nemoka parašyti gaunasi toks burliokiškas kratinys.

Na duoket

Gabaliuka PUNTREJOTO,vyzom apdengsim,joks KINZALas nepramus.

Buras

Nuvyko atsiskaityti bosams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS