Lietuvos policijoje dirba 13 pabėgėlių ukrainiečių | KaunoDiena.lt

LIETUVOS POLICIJOJE DIRBA 13 PABĖGĖLIŲ UKRAINIEČIŲ

Lietuvos policijoje jau įdarbinta 13 ukrainiečių, jų pagrindinė funkcija – darbas pabėgėlių centruose.

Kaip skelbia Policijos departamentas, ukrainiečiai atlieka ir kitas funkcijas – kartu su Lietuvos pareigūnais dalyvauja apklausose, prevenciniuose pokalbiuose, atlieka kitas būtinus darbus. 

Ukrainiečiai dirba Vilniaus, Panevėžio, Alytaus, Klaipėdos ir Šiaulių policijos apskrityse.

Trečiadienį su ukrainiečiais susitikęs policijos generalinis komisaras Renatas Požėla ir jo pavaduotojas Saulius Tamulevičius aptarė jų darbo sąlygas ir vykdomas funkcijas.

Lietuvos policijos nuotr.

Pasak pranešimo, ukrainiečiams pristatyta viešosios policijos veikla, jie lankėsi antiteroristinių operacijų rinktinėje „Aras“.

Šiuo metu Užimtumo tarnyboje registruota daugiau nei 6,3 tūkst. nuo karo atvykusių Ukrainos piliečių. Per tris mėnesius padėta įsidarbinti 6,8 tūkst. asmenų. Dabar šalyje iš viso registruota 13,4 tūkst. laisvų darbo vietų, iš jų 5,7 tūkst. darbdaviai pažymėjo, kad įdarbintų ir ukrainiečius.

Nuo karo pradžios vasario pabaigoje į Lietuvą iš Ukrainos atvyko beveik 55 tūkst. ukrainiečių, apie 900 per praėjusią savaitę. Daugiau kaip 21 tūkst. iš jų yra nepilnamečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

piliečiui

matai,tie ukrainiečiai yra rusakalbiai,negi jie dabar prieš tautiečius eis,jie geriau naudingą darbą lietuvos policijoj atliks,galėtų dar ir į saugumo departamentą bent jau kelis priimt

Surinkti visus

Lietuvos vatnikus ir į Ukrainą apkasų kasti.

Pil.

Keista,kodel ukrainiečiai ne savo šalyje, kur reikalingi padėti kovoti.Gal vietoje jų išsiuntė lietuvius į Ukrainą,tada būtų nusikaltimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS