Lietuvos žydai švenčia Chanuką | KaunoDiena.lt

LIETUVOS ŽYDAI ŠVENČIA CHANUKĄ

  • 6

Švenčiant žydų šventę Chanuką keturiuose Lietuvos miestuose žydų religinė bendruomenė organizuoja Didžiosios Menoros uždegimo ceremoniją.

Antradienį pavakarę ji įžiebta Vinco Kudirkos aikštėje Vilniuje. Chanukos šventė išreiškia universalią idėją, kad gėris nugalės blogį, laisvė – prievartą, o šviesa – tamsą. Didžiosios Menoros uždegimo ceremonijos, kurios vyks visoje Lietuvoje, prisidės prie tūkstančių panašių ceremonijų visame pasaulyje.

Trečiadienį Didžioji Menora bus įžiebta Šiauliuose Vilniaus gatvėje prie Kaštonų alėjos, ketvirtadienį – Klaipėdoje Lietuvininkų aikštėje. Sekmadienį į ceremoniją Muzikinio teatro sodelyje kviečiami kauniečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jie tik dvokiantys išgamos, negabūs, idiotai, išsigimę

JAV jų net prie baltųjų rasės nepriskiria, labai apsileidę jie, nuolat aferizmu užsiima, parazituoja. Duota jiem Gaza, ko vėl atsigrūdo į Lietuvą? Ir dar bastosi po miestą...dvokas gi nuo jų sklinda. Ko negali paėst savo namuose? Užsidegs kada koks rubuilis pradvisęs, tada nebenorės afišuotis, jie labai kompleksuoti, vagia išradimus, idėjas, patys dėl idiotizmo nesugeba sukurti nieko, itin išsigimę, žemos kultūros, dvasiškai skurdūs. Lietuviai juos laiko pajuokjai, ir tiek. Kokia Yrka-Dyrka Srošnaitė tenaudojama vietoje skuduro viešoje tupykloje...štai ir visas jų onoras - marš į fortą, išgamos, jus kaip naikino, taip naikins, be abejo, visad galite, išgamos, kartis, dvokiat jūs, jūsų dukros - tik gaidviščiai, jūs šlykštūs, negabūs, bjaurūs ir labai dvokiate.

to smalsu domiuosi

Neapykanta žydams kyla (atsiranda) dėl nežinojimo ir neišsilavinimo. Tai iš tikro yra didi tauta. Šie metai yra 5775--ieji metai. Kuri tauta turi tokias gilias šaknis? Labai gera knyga , parašyta Giedriaus Drukteinio "Izraelis. Žydų valstybė". Į temą http://www.delfi.lt/news/ringas/abroad/g-drukteinis-mes-visi-izraelieciai.d?id=65399368. Paskaitykit, pagalvokit. Gero vakaro

smalsu, domiuosi

Pamenu, kai budavom mazi, mus tevai gasdindavo, kad zydams atseit reikia nekalto kataliko vaiko kraujo ir ner ko landziot apie zydus,nes zydai vaikus smaugia. Ir mes vaikai ju bijodavom. Manau, kad tai buvo del musu lietuviu neapsisvietimo, kazkokios tautines diskriminacijos, ribotu paziuru ir pan. O gal kas esate irgi panasiai girdeje, o gal tai kiek ir tiesa, juk visokiu sektu yra tiek pas mus katalikus, tiek ir pas zydus. Siaip kiek esu susidurus, zydai yra gudrus, ko gero savo intelektu kai kur mus lietuvius pralenkia. Ka apie tai zinote kiti? Nenoriu izeist zydu tautybes zmoniu, anei lietuviu, bet va tuo klausimu norisi daugiau suzinot.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS