Marijampolės meras iš pareigų atleido ligoninės direktorę A. Kuodienę | KaunoDiena.lt

MARIJAMPOLĖS MERAS IŠ PAREIGŲ ATLEIDO LIGONINĖS DIREKTORĘ A. KUODIENĘ

  • 1

Marijampolės meras Povilas Isoda penktadienį nusprendė dėl nesuvaldyto COVID-19 infekcijos protrūkio iš pareigų atšaukti Marijampolės ligoninės direktorę Audronę Kuodienę.

„Marijampolės ligoninės direktorė tikrai yra padariusi daug gerų darbų įstaigai, tačiau krizinėje situacijoje išryškėjo valdymo klaidos, kurios neatitinka teisės aktų ir ministro rekomendacijų. Sulaukus tyrimo išvadų, atšaukiu A. Kuodienę iš Marijampolės ligoninės direktorės pareigų“, – savivaldybės pranešime cituojamas P. Isoda.

Kaip pranešė savivaldybė, sprendimas priimtas gavus tyrimo išvadas, kad Marijampolės ligoninėje nebuvo nedelsiant vykdomi valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimai, darbas buvo organizuojamas netinkamai, nebuvo laikomasi rekomendacijų, kurios buvo reikalingos norint kontroliuoti infekcijos plitimą.

„Labai tikėtina, kad COVID-19 infekcijos protrūkis ligoninėje įvyko dėl netinkamo teisės aktų įgyvendinimo, tačiau protrūkio mastą būtų buvę įmanoma suvaldyti, jeigu nedelsiant būtų buvę imtasi reikiamų priemonių“, – rašoma pranešime.

Pasak savivaldybės, buvo padaryta klaidų žmogiškųjų išteklių valdyme, darbuotojų pamainų formavime ir kitose infekcijos plitimo valdymo priemonėse.

Šiuo metu A. Kuodienė turi laikinąjį nedarbingumą, tad sprendimas įsigalios iš karto po jo pabaigos, vėliau bus skelbiamas konkursas ligoninės vadovo pareigoms eiti.

Atleisti ligoninės vadovę jau anksčiau reikalavo savivaldybės opozicija.

„Prasidėjus pandemijai darbas Marijampolės ligoninėje buvo organizuotas netinkamai, trūko apsaugos priemonių, buvo netinkamai paskirstomi srautai, pacientai, medikai ir visuomenė buvo netinkamai ir nelaiku informuojami apie susidariusią situaciją. Visa tai patvirtino atlikto tyrimo išvados“, – teigia opozicinės Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Marijampolės taryboje narys Andrius Vyšniauskas.

Teisėsauga yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo šioje ligoninėje. Joje koronavirusu užsikrėtė per dvidešimt darbuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Teisybe.

Labai gerai..Bet turetumete taip pat patikrint ir Visagino ligonines direktoriu ,kuom jis uzsimineja (Kastytis Matulevicius) taip pat ir visus darbuotojus ligonines... ..ir Utenos ligonines Personala.... labai jau mirsta zmones ,bet ne nuo covid -19...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS