Medikai nustatė, nuo ko staiga mirė šauktinis | KaunoDiena.lt

MEDIKAI NUSTATĖ, NUO KO STAIGA MIRĖ ŠAUKTINIS

  • 12

Medikai nustatė pirmadienį mirusio jaunesniojo eilinio Martyno Jurkaus mirties priežastį. Nors kariuomenės atstovai diagnozės viešai neskelbia, teigiama, kad kitiems kariams pavojaus nėra.

„Kauno klinikinė ligoninė nustatė mirusio kario mirties priežastį, ją pranešė artimiesiems ir atsakingoms tarnyboms, tačiau vadovaujantis įstatymu, mirties priežastį skelbti galime tik gavus tėvų sutikimą. Toks sutikimas gautas nebuvo, todėl diagnozė skelbiama viešai nebus“, – BNS sakė Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Donatas Suchockis.

Jo teigimu, diagnozė nuo iš anksto skelbtosios nepakito. Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas antradienį žurnalistams teigė, kad karys greičiausiai mirė nuo neuroinfekcijos.

„Iš esmės pakitimų nuo to, kas buvo anksčiau kalbėta, nėra, grėsmės, kiek mane patikino medikai, įtarimų, kad būtų panašių susirgimų, nėra“, – sakė D.Suchockis.

Kauno klinikinės ligoninės duomenimis, dabar joje gydomi devyni kariai – keturi iš jų gydomi dėl anginų, vienas dėl viduriavimo, likusiems kariams įtariamos kvėpavimo takų peršalimo ligos, tačiau jo negalavimai nesiejami su pirmadienį mirusiu kariu.

Planuojama, kad su Rukloje tarnaujančiais kariais susitiks Klinikinės ligoninės medikai. Kariams, kurie kontaktavo su velioniu, profilaktiškai išduota antibiotikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

SIAUBAS

Tik Lietuvoje taip gali atsitikti... Zmogus ejo i kariuomine kad galetu ginti savo sali. O kaip isejo ? Isejo taip kad jo salis jo pacio nesugebejo apsaugoti. Kiek dar mirciu sulauksim is sauktiniu? kiek dar tevu neteks savo vaiku uz tai kad jie buvo pasaukti MOKINTIS TARNAUTI (su visomis socialinemis garantijomsi)? net negindami realiai savo tautos mirsta tai apie kokia prievole yra kalbama? Pirma uztikrinkit sauguma 100 proc o po to jau imkite i prievole. Greitai Lietuvoj nei vieno jauno zmogaus nebelisk gales valdzia eit pati kariauti . PO sito ivikio manau galesit baudas rasyti sparciau del neatvykimo , nes bent as asmeniskai turedama savo sunu po tokio ivikio neleisciau i karinius mokymus jau geriau baudas mokeciau negu suzinoiau tokia "smagia" naujiena. labai liudna kad Lietuva taip stipriai ritas zemyn ir ne trupucio netausoja savo pilieciu.GEDA

Aušra

Juk skelbė, kad kariui neuroinfekcija - įtariamas meningokokas. Jeigu meningokokinės infekcijos diagnozė pasitvirtins - artimai bendravusiems asmenims bus leidžiami antibiotikai. Antibiotikai leidžiami - tai ir diagnozė aiški. Auščiau rašytai nuomonei apie erkes - erkinio encefalito atveju antibiotikai gydymui ir profilaktikai nenaudojami. Laimo ligos atveju gydoma antibiotikais, bet Laimo liga nėra ta grėsminga liga, nuo kurios staigiai mirštama.

Manau

Kodel tokia paslaptis? Ir cia parsidavimu kvepia?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS