Medikų orumas bus ginamas: už paslaugas teikiančio asmens pažeminimą grės bauda | KaunoDiena.lt

MEDIKŲ ORUMAS BUS GINAMAS: UŽ PASLAUGAS TEIKIANČIO ASMENS PAŽEMINIMĄ GRĖS BAUDA

Už paslaugas teikiančio asmens garbės ir orumo pažeminimą grės bauda.

Antradienį Seimas priėmė atitinkamas Administracinių nusižengimo kodekso pataisas, už jas balsavo 105 parlamentarai, prieš nebuvo, susilaikė trys politikai.

„Čia yra geras žingsnis link didesnio žmogaus orumo gynimo“, – sakė konservatorius Andrius Navickas.

Pagal priimtą pataisą, už fizinio asmens, kuris teikia socialines, švietimo, sveikatos priežiūros, kultūros, kitas valstybės ar savivaldybių garantuojamas paslaugas, garbės ir orumo pažeminimą raštu, žodžiu, gestais, įžeidžiančiu, įžūliu, provokuojančiu ar kitokiu elgesiu galės būti skiriama 50–300 eurų bauda.

Šį pakeitimą inicijavo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, siekdama, kad  paramedikų, socialinių darbuotojų ir kitų garbė bei orumas būtų ginami taip pat, kaip politikų, pareigūnų, valstybės tarnautojų, statutinių pareigūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas=anonistas

varyk į muxosranską ir ten skleisk vatinius kliedėsius.

Apuokams

Visi žmonės dirbdami teikia savo darbo paslaugas. Ir santechnikas, elektrikas, vairuotojas. Ar jų, pasak mūsų valdžios galima orumą žeminti? Nu pagalvokite jūs kokius marazminius įstatymus priiminėjate. Einate dikatūros keliu. Viskas, man jau gana- kraunuosi dsiktus ir važiuoju į užsienį. Nenoriu pūti šitoje pelkėje. Nieko neįžeidžiant čia. Jau ir kalbėti visko neleidžia juk..

Indiškas kastas

Kuria, arba diktatūrinę santvarką. Daro taip, kad pilietis atėjęs į valdišką įstaigą- med punktą, savivaldybę, būtų ne tik išjuoktas ir išmestas kai jam reukės kažko, bet dar prikabins kad " ponų" orumą jis ( ji) pažemino. Reiškia jo įstatymas negina dėl to, o anuos gina. Juk įstatymus vienodai reikia taikyti visiems piluečiams demokratinėj visuomenėj. Ar pas mus yra kitaip.?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS