Ministerija: norėtume greičiau grįžti į mokyklas, bet ekspertai mato rizikas | KaunoDiena.lt

MINISTERIJA: NORĖTUME GREIČIAU GRĮŽTI Į MOKYKLAS, BET EKSPERTAI MATO RIZIKAS

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) norėjo prie tiesioginio mokymo pradėti grįžti nuo vasario mėnesio, tačiau sveikatos ekspertai mato rizikų dėl koronaviruso plitimo, sako ŠMSM Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento vadovas Aidas Aldakauskas.

ŠMSM atstovas pirmadienį pristatydamas situaciją Seimo Švietimo ir mokslo komitete teigė, kad pirmieji į mokyklas grįš pradinukai. Ikimokyklinio, priešmokyklinio bei pradinio ugdymo darbuotojai tam įtraukti į prioritetinio skiepijimo sąrašą, o vyresniųjų moksleivių grįžimas priklausys nuo koronaviruso pandemijos dinamikos.

„Mes norėjome pradėti atleidinėti švietimo sistemą jau nuo vasario mėnesio, porcijomis – pradinukai, abiturientai, priešmokyklinukai, noro yra daug, deja, bet ekspertai mato, kad švietimas yra vienas iš tų veiksnių, kuris sąlygoja plitimą daugiausiai ir švietimą atleidus tas plitimas pradeda spartėti greitai“, – sakė A. Aldakauskas.

Noro yra daug, deja, bet ekspertai mato, kad švietimas yra vienas iš tų veiksnių, kuris sąlygoja plitimą daugiausiai ir švietimą atleidus tas plitimas pradeda spartėti greitai.

Anot jo, ekspertų prognozės rodo, kad nepakeitus karantino ribojimų tikimasi apie 25 proc. naujų atvejų per savaitę mažėjimo, o su tokiu kritimo pagreičiu kontroliuojamas COVID-19 atvejų skaičius, t. y. 200 ir mažiau atvejų per dieną, galėtų būti pasiektas kovo pirmosiomis dienomis.

Ministerijos atstovas taip pat pažymėjo, kad pradinukų mokytojai įtraukti į prioritetinių skiepijimo grupių sąrašą. Iš viso šiame sektoriuje yra apie 20 tūkst. pedagogų bei kito personalo, vyresniųjų klasių mokytojų skaičius siekia apie 30 tūkstančių.

„Prioritetinėse grupėse įrašant mokytojus vakcinavimui tai padaryta, priešmokyklinukai, ikimokyklinuikai ir pradinukai yra įtraukti, kitų mokytojų dar nėra. Deja, tiek testų, tiek vakcinų šiai akimirkai nėra, kad būtų labai greitai galima užtikrinti tokius kiekius“, – sakė A. Aldakauskas.

Lietuvoje lapkričio pradžioje paskelbus antrąjį karantiną vyresniųjų klasių moksleiviai pradėjo mokytis nuotoliniu būdu, o po pailgintų Kalėdų atostogų nuo sausio 4 dienos toks mokymas taikomas ir pradinių klasių moksleiviams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS