Ministras apie gaisrą Alytuje: atsiprašome visų Lietuvos gyventojų | KaunoDiena.lt

MINISTRAS APIE GAISRĄ ALYTUJE: ATSIPRAŠOME VISŲ LIETUVOS GYVENTOJŲ

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika atsiprašo visos Lietuvos gyventojų, kad nebuvo imtasi priemonių, jog Alytaus gaisro būtų išvengta.

„Turime atsiprašyti Alytaus rajono, (Alytaus. – ELTA) miesto gyventojų ir visos Lietuvos gyventojų, kuriems gaisras sukėlė nerimą“, – „Žinių radijo“ laidoje apgailestavo K. Mažeika, akcentuodamas, kad nebuvo imtasi pakankamai priemonių, jog nelaimės būtų išvengta.

Aplinkos ministras dėl tokios situacijos kaltina liberalius įstatymus. Pasak ministro, net ir pažeidus veiklą, esami teisės aktai leidžia ir toliau įmonei tęsti verslą, atsipirkus tik įspėjimais arba minimaliomis baudomis.

„2009 metais buvo liberalizuotos visos tvarkos ir įstatymai sudėlioti taip, kad įmonės praktiškai galėjo tik gauti įspėjimą arba kažkokią minimalią baudą, kuri yra šiek tiek virš 1000 eurų, ir toliau tęsti savo veiklą, kuri, kaip matome, priveda prie tokių pasekmių“, – sistemos klaidas pripažino aplinkos ministras.

ELTA primena, kad spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didžiulis gaisras. Degė apie 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai, kuriuose laikomos naudotos padangos. Gaisrą gesino ugniagesių pajėgos iš Alytaus, Kauno, Lazdijų, Vilniaus, Varėnos ir Marijampolės. Jis užgesintas penktadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

kamera

imones savininkas tiri sedeti,jis puikiai zinojo savo imones priesgaisrines irangos trukuma,su 2-3gesintuvais neuzgesinsi ,kur vamzdynai hidrantai kita iranga kur ,o juk imone yra, ypac padidintos gaisro rizikos .

Jurijus

BL..ANT KIEK DURNA TA MŪSŲ VALDŽIA>KIEK TO užteršto PIENO jau išgėrėme kiek kiaušinienių prikepėme ,kiek dešrų mėsos suvalgėme o dabar išima iš prekybos dėl gaisro.Nesuprantu kas tai mūsų valdžiai su galvelėmis.>Praėjus 20 dienų po gaisro Skverneliai>prezidentai Nausėdos,.saugumo kažkokios komisijos ir visos ministerijos dabar pradėjo dirbti-tik ir organizuoja visokius pasitarimus susirinkimus dėl gaisro Alytuje.Tiek ministerijos valdininkų sėdi šildose kėdėse-reikėjo visus išsiūsti nors vienai dienai į Alytų -ten kur dūmai juodi slenka-ir bent po vieną langą pas žmonelius uždaryti -bent po vieną šulinį uždengti,bent po vieną galviją išvesti į nedūmų zoną...Kur jūs buvot per gaisrą ir PRIEŠ gaisrą???Aišku geriau vėliau bent posėdžiauti, negu niekad....bet.bijau kad iš tų posėdžių naudos mažai...linkiu Jiems pasveikti tiems valdininkams...>O reikėjo dirbti konkrečiai -taip kaip dirbo gaisrininkai ir Alytaus meras ir informuoti žmones, taip kaip informavo Alytaus meras.

ką?

Ar neturėtų atsistatydinti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS