Ministrė: ieškoma būdų, kaip atsilyginti už pareigūnų darbą per karantiną | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ: IEŠKOMA BŪDŲ, KAIP ATSILYGINTI UŽ PAREIGŪNŲ DARBĄ PER KARANTINĄ

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sutinka, kad koronaviruso krizės laikotarpiu pareigūnai turėjo tikrai didelį darbo krūvį, už kurį, anot jos, buvo atlyginta ir skirti 20 procentų priedai.

Ministrė teigia, kad ir toliau yra ieškoma būdų, kaip motyvuoti pareigūnus. Tačiau, pasak ministrės, pareigūnų atlyginimų didinimui turėtų būti naudojamos valstybės, o ne Europos Sąjungos lėšos.

Seimo narys Kęstutis Glaveckas Vyriausybės valandoje vidaus reikalų ministrės klausė, ar nevertėtų papildomai atsidėkoti pareigūnams, ženkliai prisidėjusiems prie koronaviruso krizės suvaldymo, ir skirti jiems papildomų lėšų motyvacijai stiprinti.

„20 proc. atlyginimo padidinimas, kurį jūs numatėte, iš tikrųjų yra ženklus dalykas. Bet galbūt jiems, kaip ir gydytojams, vertėtų bent jau šiuo koronaviruso laikotarpiu ieškoti (papildomų lėšų – ELTA)“, – Vyriausybės valandoje Seime vidaus reikalų ministrės klausė K. Glaveckas.

Paieškojus su Vyriausybe būtent už koronaviruso situacijoje padidėjusį darbo krūvį, viršvalandžius buvo sumokėta ir skirti 20 procentų priedai.

Seimo narys ministrės taip pat teiravosi, ar ieškant lėšų pareigūnams būtų galima prašyti ir Europos Sąjungos subsidijų.

„Iš tiesų šiuo sudėtingu laikotarpiu pareigūnai turėjo didelį darbo krūvį ir dabar, kol yra ekstremali padėtis, paieškojus su Vyriausybe būtent už koronaviruso situacijoje padidėjusį darbo krūvį, viršvalandžius buvo sumokėta ir skirti 20 procentų priedai“, – teigė R. Tamašunienė.

Vidaus reikalų ministrė taip pat priminė apie užregistruotas ir svarstomas užkrečiamųjų ligų kontrolės ir prevencijos įstatymo pataisas, kuriomis siekiama kilus pandemijai ir išaugus pareigūnų poreikiui bei darbo krūviui numatyti galimybę padidinti darbo užmokestį.

„Šiuo metu su tarnybų vadovais, be abejo, sprendėme dėl dabartinio atlyginimo ir galimybės bent kiek kompensuoti už tą darbą ir indėlį, kurį įdeda kovodami su situacija. Kalbant apie ateitį, tai (siekiame – ELTA) sisteminio požiūrio, taip pat kalbame, rengiame tokį pažangos planą, kaip motyvuoti, kaip padaryti pareigūno profesiją patrauklesnę, vis dar numatant galimybę didinti darbo užmokestį“, – sakė vidaus reikalų ministrė.

Visgi R. Tamašunienė akcentuoja, kad Europos Sąjungos lėšas panaudoti pareigūnų atlyginimų kėlimui būtų neefektyvu, šių lėšų reikėtų skirti pareigūnų aprūpinimui apsaugos priemonėmis bei reikalinga įranga. Pasak ministrės, pareigūnų darbo užmokesčiu turėtų pasirūpinti šalies Vyriausybė.

„Kalbant apie Europos Sąjungos lėšas, galbūt aprūpinimui apsauginėmis priemonėmis, reikalinga įranga ir t.t. tie projektai būtų vertinami efektyviau negu kad subsidijų ar išmokų pavidalu. Man atrodo, Vyriausybė, mes, valstybė, turime pasirūpinti darbo užmokesčiu, o visų kitų priemonių mes, be abejo, galime ieškoti iš Europos Sąjungos lėšų“, – teigė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

o gal

per karantiną jiems nereikėjo dirbti, bet tik gauti atlyginimus? O kas persidirbo? Kažkodėl nemačiau labai dirbančių pareigūnų, gal tik už kaukių nedėvėjimą labai uoliai baudas skyrė:)

Lina

Jus geriau galvokit galvokit nes ateis dar ne viena tokia banga ir lauksim išsižioję vėl kad mus gelbėtų!!!

Idomu

O gydytojams ir seselems? Gal jie vertingesni tu priedu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS