Ministrė: Lietuva saugos teisėjus ir prokurorus nuo Rusijos persekiojimo | KaunoDiena.lt

MINISTRĖ: LIETUVA SAUGOS TEISĖJUS IR PROKURORUS NUO RUSIJOS PERSEKIOJIMO

Lietuva imsis visų priemonių, kad apsaugotų Sausio 13-osios byloje dalyvavusius teisėjus ir prokurorus nuo galimo Rusijos persekiojimo, sako teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska.

„Lietuva imsis visų priemonių, kad apsaugotų savo teisėjus ir prokurorus nuo galimo politiškai motyvuoto Rusijos persekiojimo, ir netoleruos užsienio valstybės sprendimų, jeigu šie prieštaraus teisingumo bei demokratinės teisinės valstybės principams. Visos Bendrijos pareiga yra ieškoti veiksmingų sprendimų saugant ES piliečius nuo neteisėto asmens sulaikymo ir galimos ekstradicijos veiksmų“, – Eltai teigė teisingumo ministrė E. Dobrovolska.

Lietuva imsis visų priemonių, kad apsaugotų savo teisėjus ir prokurorus nuo galimo politiškai motyvuoto Rusijos persekiojimo.

ELTA primena, kad trečiadienį Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė nuosprendį didžiausio šalies istorijoje visuomenės ir žiniasklaidos dėmesio sulaukusioje baudžiamojoje byloje dėl 1991-ųjų sausio įvykių. Teismas nusprendė sugriežtinti bausmes nuteistajam Rusijos piliečiui Jurijui Meliui ir nuteistajam buvusiam sovietų karininkui Genadijui Ivanovui.

Bylą nagrinėjo teisėjų kolegija, susidedanti iš Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų Ernesto Rimšelio (kolegijos pirmininko ir pranešėjo), Ernestos Montvidienės, Justo Namavičiaus ir Egidijos Tamošiūnienės. Byla savo apimtimi, nukentėjusiųjų ir kaltinamųjų skaičiumi yra viena didžiausių baudžiamųjų bylų, nagrinėtų šalies teismuose. Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinta daugiau kaip 700 asmenų.

Sausio 13-osios byloje baudžiamojon atsakomybėn patraukti asmenys yra kaltinami dėl tarptautinės teisės draudžiamo elgesio su žmonėmis, tarptautinės humanitarinės teisės saugomų asmenų žudymo, tarptautinės humanitarinės teisės saugomų asmenų žalojimo, kankinimo ar kitokio nežmoniško elgesio su jais ar jų turto apsaugos pažeidimo, draudžiamos karo atakos, uždraustų karo priemonių naudojimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Artiste

nuo šviniaus neapsaugo,o čia nuo Rusijos:-D

ВЛАДИМИР

ВИНОВАТЫ- РАЗ ПРЯТАТЬ ИХ БУДЕШЬ

jei

e si gerosvalios kaip skelbia proteviu ivardis tai pirmiausia saugok eilinius zmones nuo teismu savivales nes kaip pasielge jurbarko teismai su medikais nepa aiskinama sveiku protu nes tai pedaug ciniska taip kad rusai teismu nepuls nes turi savu problem geriau imkim pavyzdi is lenku ir vengru kurie briuselui nepataikauja turi savo zlota teismus ir.... galva nes pa s mus perdaug galvu.ciu ir visos tarpusavy pjaunasi ko ir reikia priesui tai va panenka dobroji voli dobze pomyslich a potem pracui a taki jak valinsky kepsko muvy zato nic nikego i neliubi Aleliuja......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS