Mirė buvęs Seimo narys A. Bendinskas | KaunoDiena.lt

MIRĖ BUVĘS SEIMO NARYS A. BENDINSKAS

  • 1

Eidamas 96-uosius metus mirė buvęs Seimo narys Aleksandras Bendinskas, BNS patvirtino Seimo kanceliarija.

A.Bendinskas gimė 1920 metais Marijampolės apskrityje, Skersabalyje. 1944 metais jis baigė Kauno Vytauto Didžiojo universitetą, 1960 - Maskvos lengvosios pramonės ir tekstilės institutą, kur įgijo inžinieriaus technologo specialybę.

1941 metais A.Bendinskas dalyvavo vadinamajame birželio sukilime, buvo Lietuvos Ateities Forumo narys.

1940-1943 metais jis dirbo Kauno bendrovėje „Parama“ techniku, direktoriumi, 1943-1945 metais dėstė Aukštesniojoje prekybos mokykloje, 1945-1956 metais kalėjo sovietų lageriuose už antisovietinę veiklą.

Grįžęs į Lietuvą A.Bendinskas dirbo įvairiose gamyklose, Projektavimo ir konstravimo biure, profesinėje technikos mokykloje.

A.Bendinskas 1992–1996 metais buvo Seimo narys, išrinktas pagal Lietuvos demokratinės darbo partijos sąrašą

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Ar šitas žmogus nevadovavo Lietūkio garažo žudynėms ? Internete yra žinių, kad žudynes organizavo A. Klimaičio gaujos nariai, bet po to jie išėjo tvarkyti "kitų reikalų". Žydų žudynių tema daugiausia yra parašęs Saulius Sužiedelis. LAF politika buvo grynai antisemitinė, todėl sakyti, kad LAF narys atsidūrė Sibire už "rezistencinę veikla", yra neteisinga. Prieš 30 metų žmonės tokiais atvejais sakydavo, kad atsidūrė kalėjime "už žydų šaudymą".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS