Mokyklinių autobusiukų dar nepakanka | KaunoDiena.lt

MOKYKLINIŲ AUTOBUSIUKŲ DAR NEPAKANKA

Pasvalio rajono savivaldybė antradienį gavo naują mokyklinį autobusiuką. Tai yra jubiliejinis - 450-asis - mokyklinis autobusiukas. Už daugiau nei septynis milijonus litų mokykloms šiemet iš viso buvo nupirkti 47 autobusiukai. Tačiau pedagogai sako, kad turimo transporto nepakanka.

Geltonais autobusiukais mokyklos aprūpinamos nuo 2000-ųjų ir pagal dabartinius planus tai dar ketinama daryti trejus metus. Ši transporto priemonė ypač svarbi šeimos, gyvenančioms kaimuose. Jų vaikams iki artimiausios mokslo įstaigos tenka įveikti ilgus atstumus.

Antradienį į Vilnių suvažiavę apskričių ir savivaldybių administracijos švietimo darbuotojai, šalia kitų naujų mokslo metų aktualijų, prisiminė ir jau kelintus metus aptariamą probleminį mokinių išvežiojimą.

Kai kuriuose rajonuose, kur nėra didesnių gyvenviečių, iki artimiausios mokyklos moksleiviams tenka važiuoti ir 20 kilometrų.

Pasak Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės pastaruoju metu jų tarnyba dėl švietimo problemų sulaukia itin daug skundų. Tėvai dažnai skundžia ir nepatogų vaikų vežiojimą - mat moksleiviams tenka anksti keltis, o paskui dar valandą laukti pamokų, kol suvežami kiti vaikai. Be to, atokiau nuo mokyklų gyvenantys mokiniai netenka galimybės lankyti būrelių.  

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS