Nuo ribojimų pradžios pasieniečiai į Lietuvą neįleido 1066 rusų, panaikino 43 vizas | KaunoDiena.lt

NUO RIBOJIMŲ PRADŽIOS PASIENIEČIAI Į LIETUVĄ NEĮLEIDO 1066 RUSŲ, PANAIKINO 43 VIZAS

Nuo praėjusių metų rugsėjo Baltijos šalyse ir Lenkijoje įsigaliojus griežtesnei Rusijos piliečių atvykimo tvarkai, iki šios savaitės trečiadienio pasieniečiai į Lietuvą neįleido 1066 rusų, panaikino 43 vizas.

Kaip BNS informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis, nuo ribojimų pradžios į Lietuvą įleisti 199 tūkst. 255, iš šalies išvyko 196 tūkst. 536 rusai.

Pasak jo, 113 tūkst. 637 iš įleistų į šalį asmenų vyko tranzitu.

„Yra 23, kurie buvo neįleisti, bet kaip priežastį nurodė mobilizaciją, jie bėga nuo mobilizacijos (...) dar trys buvo, kurie nurodė politines pažiūras, tarp tų neįleistųjų. Visi kiti tie, kurie nepatenka į tas kategorijas labai greitai išfiltruojami ir be jokių konfliktų yra apgręžiami“, – nurodė VSAT atstovas.

Nuo rugsėjo 19 dienos į Baltijos valstybes ir Lenkiją įleidžiami tik Vyriausybės patvirtintus kriterijus atitinkantys asmenys: Rusijos diplomatai, disidentai, pervežimo bendrovių darbuotojai, ES piliečių šeimų nariai, taip pat Šengeno zonos valstybių leidimus gyventi ar ilgalaikes nacionalines vizas turintys rusai.

Taip pat Rusijos piliečiai toliau gali per Lietuvą tranzitu traukiniais keliauti į Kaliningrado sritį ir iš jos.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, atsisakydami įleisti kriterijų neatitinkantį Rusijos pilietį į Lietuvos teritoriją, turi teisę panaikinti arba atšaukti jo vizą.

„Panaikintos iš viso 43 vizos Rusijos piliečiams, bet jų dauguma panaikintos ne kontrolės punktuose, o kitais pagrindais“, – kalbėjo VSAT atstovas.

Anot G. Mišučio, 29 kartus jos panaikintinos dėl to, kad išdavus darbo vizą, vizos gavėjas laiku neatvyko dirbti. Dar 14 vizų panaikino Migracijos departamentas.

VSAT teigimu, per minėtą laikotarpį 33 rusams, turintiems lietuvišku šaknų ir pradėjusiems procedūras dėl pilietybės susigrąžinimo, leista atvykti į Lietuvą.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS