Orai: antroje savaitės pusėje staigiai atšals | KaunoDiena.lt

ORAI: ANTROJE SAVAITĖS PUSĖJE STAIGIAI ATŠALS

  • 0

Kad kalendorinė žiema jau netoli tikrai nekils abejonių, nes šiomis dienomis orai kaip reikiant pasikeis.

Dar savaitės pradžioje lepinomės lapkričiui nebūdinga šiluma, o jau antroje savaitės pusėje susidursime su žiemiškesniais orais. Į šalį sparčiai plūs šaltesnis oras, neigiama temperatūra vyraus ne tik naktimis, bet ir dienomis, taip pat kai kur gali pasirodyti ir snaigės. Labiausiai šiuos pokyčius pajus rytiniai šalies rajonai, čia bus šalčiau. Ypač nemalonus artimiausiomis dienomis bus pietryčių krypties vėjas, dėl kurio lauke bus dar žvarbiau.

Šiandien dieną dangų gaubs pilki debesys, tik kai kur pro juos gali trumpam žvilgtelti saulė. Vietomis galima dulksna ar viena kita šlapesnė snaigė. Pūs smarkokas pietryčių krypties vėjas, gūsiai sustiprės iki 12–16 metrų per sekundę. Vilniuje ir Šiauliuose oras šils iki 4, Kaune ir Panevėžyje iki 5 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 6 laipsnius šilumos.

Penktadienį atšals dar labiau. Nakties valandomis kai kur vakarinėje šalies dalyje gali truputį palyti, kitur kritulių tikimybė menka. Temperatūra svyruos nuo –3 laipsnių šalčio šalies rytuose iki 3 laipsnių šilumos pajūryje. Ryto metu kai kur gali būti slidesnių kelio ruožų, o automobilius teks vaduoti nuo apšarmojusių langų. Dienos metu debesuotumas nyks, dažniau nušvis saulė, bet pietryčių vėjas vis dar bus gūsingas ir žvarbus. Rytinėje šalies dalyje išsilaikys silpnai neigiama temperatūra. Vilniuje bus apie –2 laipsnius šalčio, Šiauliuose ir Panevėžyje apie nulį. Kaune termometrų stulpeliai pakils vos iki 1, Klaipėdoje iki 3 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktis bus žvaigždėta ir šalta, paspaus –5–0 laipsnių šaltukas. Neramus vėjas ir toliau pūs iš pietryčių. Dieną pamažu didės debesuotumas, vakare rytiniuose šalies rajonuose debesys gali papurtyti snaigių. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje šals iki –1 laipsnio. Kaune bus apie nulį, Klaipėdoje apie 2 laipsnius šilumos.

Sekmadienio naktį kai kur ties rytiniais ir šiauriniais šalies rajonais gali šiek tiek pasnigti, šals iki –4–0 laipsnių, pajūryje galima silpnai teigiama temperatūra. Dieną vyraus nepastovus debesuotumas, kritulių tikimybė nedidelė. Pūs kiek silpnesnis pietryčių krypties vėjas. Vilniuje ir Panevėžyje bus apie 2, Šiauliuose apie 1 laipsnį šilumos. Kaune ir Klaipėdoje oras šils iki 3 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje debesuotumas bus didesnis, šals mažiau. Nuo antradienio temperatūra stiebsis aukščiau, vietomis pradės lyti. Trečiadienio naktį neigiamos temperatūros jau greičiausiai ir nebeliks, dieną kai kur oras šils iki 7 laipsnių, tačiau numatomi krituliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS