Orai: šilumą teks pamiršti – prasideda šalnos | KaunoDiena.lt

ORAI: ŠILUMĄ TEKS PAMIRŠTI – PRASIDEDA ŠALNOS

Astronominis ruduo prasidės vėsiais su šalnomis orais. Sinoptikai šalnas žada jau ne tik dirvos paviršiuje, bet ir ore.

O sekmadienį, kaip LRT Radijui sakė sinoptikas Paulius Starkus, Lietuva pasiskirstė į dvi dalis – šiltesniąją pietvakarinę pusę, kur buvo ir pragiedrulių, ir vidurdienį oras sušilo iki 15-16 laipsnių šilumos, ir vėsiąją šiaurės rytinę pusę, prie kurios jau priartėjo šaltasis atmosferos frontas. Čia lijo lietus, buvo apsiniaukę ir apie 13 valandą Biržuose, Dūkšte tebuvo 8 laipsniai šilumos.

Pirmadienį astronominis ruduo, kaip ir dera, prasidės rudeniškais orais. Sekmadienį slenkantis šaltasis atmosferos frontas iki vakaro pabaigs kelionę. Dar pirmoje nakties pusėje gali kai kur palynoti, bet jau atsivers kelias šalčiui, sakė sinoptikas. Pasak jo, giedrės ir sparčiai vės. Naktį vyraus 1-6 laipsniai šilumos, tačiau tie 5-6 bus nebent pajūryje ar kur nors šalies pietvakarinėje pusėje, o vyraujanti temperatūra bus 1-3 laipsniai šilumos. Vietomis ir ore, o dirvos paviršiuje daug kur sulauksime šalnų net iki 5 laipsnių šalčio.

Tiek antradienį, tiek ir trečiadienį situacija nesikeis, sakė sinoptikas P. Starkus. Lietaus daug nesulauksime, nebent kai kuriomis dienomis gali nežymiai pakrapnoti. Naktys bus vėsios, kiekvieną naktį sulauksime šalnų, o dienomis irgi nebus šilta. Vyraus rudeniška šiluma – 10-15 laipsnių šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Aišku, Lietuvos baudžiauninkai šildymo iš Šilumos tinklų ponų nesulauks.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS