P. Gadžijeva: mėgstu akimirkos tikrumą | KaunoDiena.lt

P. GADŽIJEVA: MĖGSTU AKIMIRKOS TIKRUMĄ

  • 1

Patricija Gadžijeva – teigiamo pavyzdžio nuomonės formuotoja, kasdienio grožio propaguotoja ir estetė. Maisto entuziastė kartu su vyru Ali Gadžijevu yra parašiusi receptų knygą. Trijų vaikų mama savo šeimai sukūrė idealią namų aplinką.

– Mama, virtuvės karalienė, nuomonės formuotoja... Kokie dar jūsų darbai? Planai? Svajonės?

– Mano pagrindinis darbas yra šeima ir namai, čia veiklos niekada netrūksta. Ypač šiuo metu, kai mūsų šeimą papildė dar vienas narys – dukra Ana. Namai man visada buvo vieta, kurioje jaučiuosi geriausiai ir kur norisi būti labiausiai. Būtent namuose noriu puoselėti jaukumą, kad šeimai būtų gera sugrįžti po dienos darbų ir kasdienių veiklų. Visada laukiu jų paruošusi skanią vakarienę, kuri mus suburia prie vieno stalo, kur galime aptarti dienos įvykius ir naujienas. Čia mums kyla įdomiausių minčių ir idėjų. Prie stalo mes – ne Ali, ne Patricija, ne Ajus, Noelis ar Ana, prie stalo mes – Gadžijevų šeima.

Vienas didesnių iššūkių ir darbų artimiausiu metu – antroji mūsų receptų knyga. Tai didelis kūrybinis procesas, kuris reikalauja nepaprastai daug laiko ir idėjų. Knyga – mūsų šeimos kūrinys, į kurį sudedame visą savo širdį ir meilę. Šį kartą knygos kūrybinis procesas vyks su naujagimiu ant rankų, todėl tai ne tik savotiškas iššūkis man, bet ir dar vienas naujas knygos autorius – mažylė Ana. Tikiuosi, mums visiems tai bus dar vienas gražus gyvenimo prisiminimas.

Mes su Ali nenustygstame vietoje ir, jei tik pajaučiame, kad per ilgai užsistovėjome, ieškome naujų idėjų ir imamės naujų veiklų. Čia visada yra kur pasireikšti, mes visada jaučiame didelį norą džiuginti savo svečius šokoladinėmis naujienomis.

Būtina: „Gyvų gėlių mūsų namuose rastumėte visada. Jos man – vienas iš namų jaukumo simbolių“, – teigia P. Gadžijeva. / P. Gadžijevos asmeninio archyvo nuotr.

– Kokios mamos, virtuvės šefai ar nuomonės formuotojai jus įkvepia?

– Socialiniuose tinkluose seku nemažai įkvepiančių asmenybių, žaviuosi jų veikla. Tačiau niekas manęs neįkvepia taip, kaip realus gyvenimas čia ir dabar – su artimais žmonėmis, šeima, draugais. Įkvepia visų jų asmeninės patirtys, skirtingi gyvenimo būdai, veiklos ir darbai. Mėgstu akimirkos tikrumą ir laikau jį savo didžiausiu įkvėpimo šaltiniu.

– Jūsų sekėjai smalsauja, ar visada taip skaniai valgote, kaip pozuojate fotografijoms?

Mano pagrindinis darbas yra šeima ir namai, čia veiklos niekada netrūksta. Ypač šiuo metu, kai mūsų šeimą papildė dar vienas narys – dukra Ana.

– Taip! Man maistas turi būti ne tik skanus, bet ir estetiškai patiektas. Manau, tai yra visuma, kuri atveria malonumą mėgautis maistu. Labai džiaugiuosi ruošdama stalą pietums, vakarienei ar vėlyviems pusryčiams ir patiekdama ne tik skanų, bet ir estetinį pasitenkinimą keliantį patiekalą. Didžiausias džiaugsmas – kai visi šeimos vyrai pirmiausia pavalgo akimis, o tada palieka tuščias lėkštes.

Gyvenime man svarbi kokybė, mėgstu gražius ir stilingus dalykus, dievinu estetiką, todėl savo socialiniuose tinkluose stengiuosi būtent apie tai kalbėti ir tai rodyti. Dažnai sulaukiu aplinkinių klausimų, ar mes tikrai taip ir gyvename, taip tvarkingai, estetiškai valgome ir viską patiekiame taip, kaip rodau savo socialinėje erdvėje. Visada atsakau, kad tikrai taip!

– Vaikų nuotraukų jūsų socialinėje paskyroje vos ne daugiau nei jūsų pačios ir Ali. Apie kokią Ajaus, Noelio ir Anos ateitį svajojate?

– Vaikai yra didžioji mano gyvenimo dalis, tad neišvengiamai matomi mano gyvenime. Manau, kad vaikai gyvenime patys pasirinks savo kelią. Jei kuris nors iš jų bus muzikantas ar medikas – puiku, palaikysime kiekvieną jų gyvenimo sprendimą. Nes labiausiai norime, kad vaikai būtų laisvos asmenybės ir užsiimtų tuo, kas labiausiai džiugins jų širdis.

Duetas: Ali – virtuvės šefas, saldainių ir įkvepiančių desertų autorius. Patricija – jo mūza, jo ramstis, šokoladinių skanėstų bendraautorė ir puikiausia šefė namuose. / P. Gadžijevos asmeninio archyvo nuotr.

– Kelionės – kokiomis kryptimis jums patraukliausia keliauti lėktuvu, o kokiomis – automobiliu?

– Skristi lėktuvu vilioja į tolimus kraštus, o automobiliu mėgstame keliauti po Europą. Kasmet su šeima keliaujame į Pietų Prancūziją, pakeliui aplankydami ne vieną šalį ir patirdami daug naujų įspūdžių. Dievinu ilgas keliones automobiliu, nes tai nuostabus visos šeimos nuotykis, kurio įspūdžiai lieka ilgam. Vaikams tai viena labiausiai laukiamų metų kelionių.

– Gėlės – neatsiejama jūsų kuriamo estetinio pasaulio dalis. Ar negalvojote tuo užsiimti profesionaliai?

– Gyvų gėlių mūsų namuose rastumėte visada. Jos man – vienas iš namų jaukumo simbolių. Mėgstamų gėlių yra daug, tačiau pačios gražiausios man visada buvo ir bus tos, kurias dovanoja mano šeimos vyrai. Jokio skirtumo, ar jos pirktos prabangioje gėlių parduotuvėje, ar mažomis vaikų rankutėmis skintos pievoje. Apie veiklą, susijusią su gėlėmis, niekada negalvojau, nes gėlės man yra labiau aplinkos elementas nei visuma. Mane labiau žavi interjero dizainas, o jame gėlės yra tiesiog būtinas atributas. Mokiausi Vilniaus dailės akademijoje, esu interjero dizaino bakalaurė, tad pomėgis domėtis interjeru, manau, išliks ilgam.

GALERIJA

  • P. Gadžijeva: mėgstu akimirkos tikrumą
  • P. Gadžijeva: mėgstu akimirkos tikrumą
P. Gadžijevos asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

Visi pradedame skraidyti ir plaukioti padebesiais , šitai šeimai teks dirbti prie staklių ar statybose ,nes mūsų nuomonė tapo pati padebesiausia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS