Pakilusios vasaros stovyklų kainos tėvų negąsdina – moka ir 500 eurų už savaitę | KaunoDiena.lt

PAKILUSIOS VASAROS STOVYKLŲ KAINOS TĖVŲ NEGĄSDINA – MOKA IR 500 EURŲ UŽ SAVAITĘ

  • 7

Vasaros dar laukiame, o stovyklų bumas jau prasidėjo. Apie tai, kokios stovyklos šiemet populiariausios ir kaip keitėsi jų kainos, LNK žurnalistė teiravosi agentūros „Zigzag“ vadovės Linos Juzakėnienės.

– Kokios stovyklos šiemet populiariausios?

– Jau daug metų stebime tą pačią tendenciją. Ir šiemet populiariausios išlieka karinės, patriotinio ugdymo ir išgyvenimo gamtoje stovyklos.

– Kokio amžiaus vaikai vyksta į tokias karines stovyklas?

– Pagrindinis kontingentas – vaikai nuo 10 iki 15 metų amžiaus.

– Kada prasideda didžiausias kelialapių pirkimo bumas?

– Jau dabar jis įsibėgėjęs. Kaip sakome, po Velykų, pasibaigus vienoms atostogoms, tėvai ima rūpintis vaikų vasaros atostogomis. Tas bumas tęsiasi iki birželio pradžios. Taigi šiuo metu smarkiai išauga vasaros stovyklų kelialapių pardavimai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar vasaros pradžioje tėvai gali tikėtis gauti kelialapį į vaikų vasaros stovyklą, ar jau jie būna išpirkti?

– Birželį jau gali ir nebūti likę vietų į populiariausias stovyklas. Tad nerekomenduoju delsti, nes kelialapiai vasaros pradžioje kartais būna išpirkti.

Ir šiemet populiariausios išlieka karinės, patriotinio ugdymo ir išgyvenimo gamtoje stovyklos.

 

– Ar keitėsi stovyklų kainos? Praeitais metais jos kilo net penktadaliu.

– Šiais metais tokio stipraus kainų šuolio jau nebematome. Kainos šiek tiek kilo, bet nesmarkiai. Vidutiniškai – nuo 10 iki 15 proc. Yra ir tokių stovyklų, kurios labai simboliškai pakėlė kainas. Tarkim, pernai kainavo 280 eurų, tai šiemet – 290 eurų. Tačiau kai kurios stovyklos pabrango ir 20 proc.

– Kokia gali būti didžiausia vasaros stovyklos kaina ir kokia mažiausia?

– Kainos priklauso, ar stovykla yra dieninė, ar su nakvyne. Taip pat nuo to, kokios veiklos joje vyksta. Dieninės stovyklos kaina gali svyruoti nuo 150 iki 300 eurų. O su nakvyne – nuo 170 iki maždaug 500 eurų už savaitę. Ilgiausia trukmė gali būti dvi savaitės. Populiarios tiek dieninės, tiek su nakvyne stovyklos. Tik po pandemijos kurį laiką visi buvo ištroškę ištrūkti iš namų, tai tais metais daugiau tėvų rinko vaikams stovyklas su nakvyne, kad ilgiau pabūtų gamtoje, pabendrautų su bendraamžiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Sigitas

Tėvų poilsis net visą savaitę tik 500euru

O NEPASITURINTYS?...

Dėl tokių kainų savo vaikus lepins gatvėje...Tais "baisiais" tarybiniais laikais pionierių stovyklos buvo prieinamo kiekvienai šeimai.

то--SenukasPrieš 3 valandas Prie souviet partkomas spresdavo

Бросте вы "своей лит. Ерундуй, которая у Вас ..между ног ..болтается" БОЛТАТЬ- В ," проклятые сов времена" Любая женшина(литовка) Из фабрики- Триничай Могла спокойно - получить на всех своих деток - изПрофсоюза - Три .. бесплатные путевки своим деткам в "пионер лагеря" где их.. кормили - четыре раза в -день!!)бесплатно)!!! А, и что теперь .лит-овцы "имеют"?? Там, где был раньше- Гинтару Крантас Теперь ЧТО? А, там теперь богатые виллы(фазенды) "новых лит-цев" И .. заборы и .шлагбаумы на воротах и два старых(толстых) лит-овца на "воротах " и . две большие собаки(овчарки) ОХРАНА!!! Вы- такого хотели - 33 года назад когда "обьявляли Лит независимость и Швабоду Литвы??:))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS