Pasienyje sustiprinta iš Baltarusijos ir Rusijos vykstančių asmenų patikra | KaunoDiena.lt

PASIENYJE SUSTIPRINTA IŠ BALTARUSIJOS IR RUSIJOS VYKSTANČIŲ ASMENŲ PATIKRA

  • 8

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) pavedė papildomai sustiprinti iš Baltarusijos ir Rusijos Kaliningrado srities atvykstančių asmenų patikrą.

Kaip ketvirtadienį pranešė ministerija, pasienio pareigūnai atidžiau tikrins per Lietuvos teritoriją tranzitu keliaujančių asmenų dokumentus ir vizas.

Pasak A. Bilotaitės, jei grėsmių lygis regione pasikeistų, pasirengta uždaryti ir valstybės sieną.

Ministerijos duomenimis, nuo šių metų sausio 1 dienos į Lietuvą neįleista 1,2 tūkst. Baltarusijos ir 1,3 tūkst. Rusijos piliečių.

Rusijai pernai pradėjus invaziją į Ukrainą, Lietuva, Latvija, Estija ir Lenkija nuo praėjusių metų rugsėjo yra sugriežtinusios Rusijos piliečių atvykimo per išorinę Europos Sąjungos (ES) sieną kontrolę.

Lietuva nuo to laiko į šalį įsileidžia tik Rusijos piliečius diplomatus, disidentus, pervežimo bendrovių darbuotojus, ES piliečių šeimų narius, taip pat Šengeno zonos valstybių leidimus gyventi ar ilgalaikes nacionalines vizas turinčius asmenis. Patikrinimų metu VSAT pareigūnai taip pat turi įsitikinti, ar keliautojai iš Rusijos nekelia grėsmės Lietuvos nacionaliniam saugumui, viešajai tvarkai, viešajai politikai, vidaus saugumui, visuomenės sveikatai ar tarptautiniams santykiams.

Kaip BNS informavo vidaus reikalų ministrės atstovė Daiva Ulbinaitė, naujausių sugriežtinimo priemonės yra susijusios „su bendra saugumo situacija regione“.

Nerimas dėl saugumo situacijos regione pastarosiomis dienomis išaugo po maišto į Baltarusiją pasitraukus Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ vadovui Jevgenijui Prigožinui.

Pareigūnai taip pat nerimauja, jog Baltarusijoje gali būti dislokuoti „Wagner“ daliniai.

Vilniuje liepą vyks NATO viršūnių susitikimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

stiprinkite savo smegenys

pas lietuvos valdziazmogius marazmas ir silpnaprotyste stipreja greit is baimes kad juos rusai puola prasides ir slapimo nelaikimas

Anonimas

Idiotai Lietuvos,žmogus invalidas ,su lazda krato mašina.Marazmas vel prasidejo,rusas puola.

Aukštaitis

Seniai reikėjo jau uždaryti tą sieną, gana tiems gastroliantams pataikauti ir dirbti pagal Lukašiaus dūdelę su Švenčianskaja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS