Prasideda žiemos etapo priėmimas į profesines mokyklas | KaunoDiena.lt

PRASIDEDA ŽIEMOS ETAPO PRIĖMIMAS Į PROFESINES MOKYKLAS

  • 0

Ketvirtadienį prasideda žiemos etapo priėmimas į profesinio mokymo įstaigas.

Stojančiųjų prašymai Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) sistemoje bus priimami iki vasario 15 dienos.

Kvietimų mokytis stojantieji sulauks vasario 17 dieną, mokymo sutartys bus pasirašomos vasario 17–18 dienomis, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Žiemą į profesinio mokymo įstaigas paprastai stoja suaugusieji, jau turintys vieną kvalifikaciją ir ketinantys įgyti antrą.

Priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyksta žiemos ir vasaros etapais. Prasidėjus mokslo metams organizuojamas ir papildomas priėmimas į laisvas vietas.  

Pateikus dokumentus per LAMA BPO sistemą profesinio mokymo įstaigose galima rinktis tiek valstybės finansuojamas mokymo vietas, tiek nefinansuojamas vietas. Kartu su profesine kvalifikacija profesinio mokymo įstaigose galima įgyti pagrindinį ir vidurinį išsilavinimą.

Savo lėšomis profesijos mokosi tie mokiniai, kurie valstybės lėšomis jau yra įgiję kelias profesines kvalifikacijas, arba tie, kurie į valstybės finansuojamą vietą nepatenka dėl didelės konkurencijos.

Numatyta, kad į valstybės finansuojamas vietas profesinėse mokyklose šiemet iš viso bus priimta 20 tūkst. 610 mokinių.

Pagrindinis (vasaros etapo) priėmimas į profesinio mokymo įstaigas šiemet prasidės birželio 1 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS