Prasideda žiemos priėmimas į profesines mokyklas | KaunoDiena.lt

PRASIDEDA ŽIEMOS PRIĖMIMAS Į PROFESINES MOKYKLAS

  • 1

Ketvirtadienį prasideda 2024 metų pagrindinio priėmimo į profesinio mokymo įstaigas žiemos etapas.

Kaip pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, stojančiųjų prašymai mokytis LAMA BPO informacinėje sistemoje bus priimami iki vasario 11 dienos. Prašymus teikti gali ir jau įgijusieji išsilavinimą ar profesinę kvalifikaciją, ir jos dar neturintieji.

Kvietimų mokytis stojantieji sulauks vasario 15 dieną, o mokymo sutartis su profesinio mokymo įstaigomis pasirašyti galės vasario 19–20 dienomis. Mokymosi procesas prasidės vasario 21-ąją.

Anot ministerijos, priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyksta žiemos ir vasaros etapais. Šiemet pagrindinio priėmimo vasaros etapas vyks nuo birželio 3 iki rugpjūčio 5 dienos. Papildomas priėmimas planuojamas rugpjūčio viduryje.

Prasidėjus mokslo metams, kaip įprastai, bus organizuojamas ir papildomas priėmimas į neužpildytas valstybės finansuojamas ar nefinansuojamas vietas. Jis vyks nuo rugsėjo pradžios iki spalio pabaigos.

Šiemet ir kitais metais į profesinio mokymo įstaigas iš viso numatoma priimti 41,2 tūkst. mokinių – kasmet po 20,6 tūkst. besimokančiųjų.

Daugiausia valstybės finansuojamų vietų planuojama inžinerijos, paslaugų, gamybos ir perdirbimo, informacijos ir ryšio technologijos sritims.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Paf

Kuo žiema nuo vasaros skiriasi?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS