Premjerė įvardijo, kodėl kol kas atsisakyta siūlymo dėl privalomų skiepų daliai profesijų | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ ĮVARDIJO, KODĖL KOL KAS ATSISAKYTA SIŪLYMO DĖL PRIVALOMŲ SKIEPŲ DALIAI PROFESIJŲ

Siūlymo dėl privalomų skiepų tam tikroms profesijoms kol kas atsisakyta, nes tam tikriausiai nepakaktų įstatymo dėl užkrečiamųjų ligų kontrolės pataisų ir reikėtų keisti Darbo kodeksą, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Formuluotės, kurios buvo projekte pasiūlytos, būtų įvairiai interpretuojamos ir mažiausiai čia reikėtų įvairaus interpretavimo, dėl to buvo sutarimas, kad tą klausimą reikia apsvarstyti, ar tai turėtų būti Darbo kodekso sudėtinė dalis“, – per spaudos konferenciją trečiadienį sakė premjerė.

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui teikti Seimui priimti Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas, kad tam tikrų sričių darbuotojai, nepasiskiepiję nuo koronaviruso, už testus turėtų mokėti savo lėšomis.

Anksčiau Vyriausybės posėdžio darbotvarkėje įkelto siūlymo tam tikroms darbo sritims įvesti privalomą skiepijimąsi neliko.

„Pačiam projekte nebuvo aiškiai apibrėžta, apie kokius darbuotojus kalbama, čia, matyt, yra keletas klausimų, į kuriuos reikia sau atsakyti – ar tai darbo organizavimo tam tikri klausimai, dėl kurių yra pasiūlymų ir iš darbdavių, kurie norėtų turėti galimybę tokį reikalavimą nustatyti dėl savo darbo organizavimo taisyklių, tai akivaizdu, kad įstatymo projektas tokios situacijos neatlieptų“, – sprendimą komentavo I. Šimonytė.

Ji taip pat pabrėžė, kad Darbo kodekso pakeitimams numatytos kitokios procedūros, o pastabų dėl privalomo skiepijimo tam tikros darbo sritims įtvirtinimo Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatyme turėjo teisininkai.

„Teisingumo ministerija turėjo abejonių, ir manau, kad tos abejonės yra pagrįstos, prie to klausimo galėtume sugrįžti, bet manau, kad reikia įvertinti, ar dėl to nereikia keisti Darbo kodekso“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Į Vyriausybės posėdžio darbotvarkę anksčiau šią savaitę buvo įtrauktas klausimas dėl privalomo tam tikrų sričių darbuotojų skiepijimosi, tačiau jis išimtas ir Vyriausybė per posėdį trečiadienį jo nesvarstė.

Projektu buvo siūloma nustatyti, kad darbuotojai, vykdantys veiklas, kurių sąrašą tvirtintų Vyriausybė, galėtų dirbti tik pasiskiepiję, išskyrus atvejus, kai darbuotojas negali pasiskiepyti dėl medicininių kontraindikacijų, yra persirgęs užkrečiamąja liga ar neužtikrintas vakcinų prieinamumas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kas cia uzkoduota

Kol kas...

R

Baisi kumelė

>

Aš ir nežadu skiepytis, juk aš premjerė. Tai, galų gale, - pavojinga sveikatai... Tik cit... niekam nesakykit. Tai valstybinė paslaptis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS