Prezidentas vėl teikia E. Rimšelio kandidatūrą į Apeliacinio teismo teisėjus | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS VĖL TEIKIA E. RIMŠELIO KANDIDATŪRĄ Į APELIACINIO TEISMO TEISĖJUS

Prezidento Gitano Nausėdos patarėja sako, kad nėra objektyvių priežasčių trukdyti buvusiam prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjui, teisėjui Ernestui Rimšeliui dirbti Apeliaciniame teisme.

„Išsiaiškinome, kad Ernestas Rimšelis yra nepaprastai profesionalus, sąžiningas bei principingas teisininkas. Jokių objektyvių aplinkybių, kurios galėtų sutrukdytų jam eiti pareigas aukštesnės pakopos teisme, nėra“, – antradienį Seime pristatydama E. Rimšelio kandidatūrą sakė Jūratė Šovienė.

„Ernesto Rimšelio kandidatūra prieš metus negavo pakankamo Seimo narių palaikymo, tačiau nauji Pretendentų į teisėjų atrankos komisijos rezultatai buvo vienareikšmiški. E. Rimšelis buvo aukščiausiais balais įvertintas kandidatas į Apeliacinio teismo teisėjus. Jį vienbalsiai palaikė ir Teisėjų taryba“, – kalbėjo prezidento Gitano Nausėdos patarėja.

Ji pabrėžė, kad valstybės tarnybai reikia aukščiausio lygio profesionalų.

Pats kandidatas taip pat teigė nepadaręs nieko, dėl ko būtų galima suabejoti jo sprendimais, veiksmais.

„Suprantu, kad teisėjo karjera nėra tik kompetencijos klausimas, bet taip pat ir pasitikėjimo konkrečiu asmeniu klausimas. Šiuo atveju manimi. Bet esu tvirtas ir tikras, kad niekada nepadariau nieko, dėl to Respublikos prezidentas ar jūs, Seimo nariai, turėtumėte abejoti mano kandidatūra“, – teigė jis.

Atsakydamas į parlamentarų klausimus E. Rimšelis sakė palaikąs tarėjų instituto įsteigimą.

„Daugelis teisėjų tarėjų dalyvavimą arba žmonių įtraukimą į teismą mato kaip pozityvų dalyką tame, kad žmonės pamatys, kaip mes dirbame, kaip priimame sprendimus. Tą daro daugelis šalių“, – sakė jis.

Šiuo metu Vilniaus apygardos teisme dirbantis E. Rimšelis taip pat teigė, kad dirbdamas Prezidentūroje bendravęs su įvairiais teisėjais, bet niekada nėra kalbėjęs apie konkrečią bylą.

„Bet koks, net per aplinkui kažkoks bandymas kalbėtis su teisėjais iškart nuaidėtų visoje sistemoje, būtum niekas ateityje. Niekada nebūtum teisėjas, jeigu taip elgtumeisi. (...) Tai vienareikšmiai negalimas elgesys, ir aš jį labai smerkiu“, – kalbėjo jis.

Prezidentas G. Nausėda siūlo E. Rimšelį skirti Apeliacinio teismo teisėju.

Parlamentas metų pradžioje yra atmetęs E. Rimšelio kandidatūrą į šias pareigas, tuomet dekretą teikė kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Sausį balsuojant dėl buvusio D. Grybauskaitės patarėjo, teisėjo E. Rimšelio karjeros, jo skyrimui į Apeliacinį teismą pritarė 33 parlamentarai, 31 balsavo prieš, 12 susilaikė.

E. Rimšelis jau yra dirbęs Apeliaciniame teisme, čia jis pradėjo savo kaip teisininko karjerą.

1999–2001 metais E. Rimšelis Lietuvos apeliaciniame teisme dirbo konsultantu, 2006 metais jam suteiktas socialinių mokslų daktaro laipsnis.

2009–2014 metais jis dirbo prezidentės D. Grybauskaitės patarėju teisės klausimais, dvejus metus advokatavo, o nuo 2016 metų pradėjo dirbti Vilniaus apygardos teisme, Baudžiamųjų bylų skyriuje.

Apeliacinio teismo teisėjus skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ne masonas

mūrininkui mūrininkas-mūrininkas

Anonimas

Is etniniu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS