Prokuratūra: prekybos centras Šiauliuose aptvertas neteisėtai | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA: PREKYBOS CENTRAS ŠIAULIUOSE APTVERTAS NETEISĖTAI

  • 0

Prekybos centras Šiaulių Lyros gatvėje aptvertas neteisėtai, pirmadienį paskelbė Šiaulių apygardos prokuratūra.

Prokurorė Roma Timofejavienė, gindama viešąjį interesą, kreipėsi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją, kad ši nuspręstų, kokiomis priemonėmis pažeidimai turėtų būti pašalinti.

Pareiškimas dėl Lyros gatvėje esančio prekybos centro atsiradusios tvoros gautas prieš mėnesį. Pareiškėjai nurodė, kad žemės sklypas visų prekyvietėje verslus turinčių asmenų nuomojamas bendrai, nėra nustatyta naudojimosi tvarka, todėl tvorų tvėrimas nėra galimas.

Buvo nurodoma, kad dėl šio statinio bus apribotas klientų patekimas į pareiškėjų patalpas, visiškai uždaromas žmonių judėjimas iš pėsčiųjų tako į šias patalpas.

Nagrinėjant pareiškimą išaiškinta, kad beveik dviejų hektarų žemės sklypo plotas, juosiantis prekybos centrą, yra valstybinė žemė, kuri yra išnuomota aštuoniems fiziniams ir juridiniams asmenims. Nacionalinė žemės tarnyba nurodė, kad naudojimosi žemės sklypu tvarka nėra nustatyta, tad laikoma, kad šiuo sklypu nuomotojai ir naudotojai naudojasi bendrai.

Nustatyta, kad viena iš sklypą nuomojančių bendrovių pasistatė apie 60 metrų ilgio tvorą.

Pasak prokuratūros, nors tvorai nereikia statybą leidžiančio dokumento, statant ją valstybinėje žemėje privaloma gauti sutikimą.

Prokurorė surinko duomenis, iš kurių matyti, kad uždaroji akcinė bendrovė į Nacionalinę žemės tarnybą tokio sutikimo nesikreipė.

Statybos inspekcija sprendimą dėl šios tvoros likimo turės priimti per 20 dienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS