Rusijos turistai aplenkia Lietuvą | KaunoDiena.lt

RUSIJOS TURISTAI APLENKIA LIETUVĄ

  • 5

Griūvanti Rusijos ekonomika ir tarpvalstybiniai santykiai mažina Rusijos turistų srautą į Lietuvą. Viešbučių asociacijos vadovė sako, kad tokio nuosmukio nėra buvę pastaruosius 6-7 metus.

„Taip, labai mažėja rusų dar nuo pavasario - skaičiuojame, kad smukimas sudaro apie 30 proc. Stebime, kaip lėtai šiemet pildosi rezervacijos Naujiesiems metams. Tokio nuosmukio nėra buvę jau 6-7 metus“, - BNS sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Asociacijos duomenimis, gerokai mažiau Rusijos piliečių planuoja Lietuvoje sutikti 2015 metus.

„Kai šalyje vyksta karas ir yra ekonominė įtampa, ne kelionės yra prioritetas. Manyčiau, kad šmeižtas apie Lietuvą taip pat duoda savo rezultatus. Be to, Rusijoje bankrutavo dalis turizmo agentūrų ir žmonės jomis ėmė mažiau pasitikėti“, - BNS sakė E.Šiškauskienė.

Jos žodžiais, tai, kiek Rusijos ar Baltarusijos turistų į Lietuvą atvažiuos sutikti Naujųjų metų, bus aišku kitų metų pradžioje.

„Dabar tokią statistiką yra sunku surinkti, nes nakvynių ir kitų paslaugų teiraujasi kiti rusakalbiai - baltarusiai“, - BNS sakė E.Šiškauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

mizantropas

nėra geresnių žinių už tas, kurios praneša, jog sumažėjo ruskių turistų srautai Lietuvoje. Nėra ko virkauti ir dejuoti, verslininkai tikrai dėl to neišeis ubagais, įskaitant ir viešbučių verslą, nes juos palaiko valstybė, be to, į Lietuvą atvyksta iš ES, netgi baltarusiai, taigi nėra ko klykauti. gana mums tų rusų, kurie dergia Lietuvą, kaip tik išmano, tegu tupi pas savo carą ir leidžia paskutinius medinius rublius. Jei dar neaišku, kad rusai patys išsikasė sau duobę, tai pažiūrėkit į Lietuvoje prisišvartavusius rusus - jie visi iki vieno loja ant Lietuvos, bet iš jos kojos nekelia į savo "matušką" rossiją. Kodėl? Ogi todėl, kad geriau, kaip Lietuvoje, tie ruskiai, įskaitant ir lietuvišką mėšlą, parsidavėlius lietuvius, kuriems prie sovietų geriau buvo, niekada neras, bet putkinui atidirbti reikia, t.y. atloti ant Lietuvos.

taip

ant ruskeliu lojat visaip ir norit kad jie jus sertu .

Pinokis

Aš visai nepasigedau rusų turistų, nes nei viešbučio, nei sodybos neturiu. Lietuvis dėl lito ir utelią į Maskvą nuvarytų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS